Κόσμος|16.10.2020 16:21

Κορονοϊός: Τα βρετανικά πανεπιστήμια κλείνουν το ένα μετά το άλλο - 1.000 κρούσματα μόνο σε ένα

Newsroom

Ενα ακόμα πανεπιστήμιο της Βρετανίας έπεσε «θύμα» κορονοϊού. Συγκεκριμένα φοιτητές, μέλη του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού του πανεπιστημίου Ντέραμ διαγνώστηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, φτάνοντας έτσι τα 1.000 κρούσματα. Υπενθυμίζεται ότι αρχές Οκτωβρίου και το πανεπιστήμιο Northumbria, στη βορειοανατολική Αγγλία, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται αντιμέτωπο με έξαρση κρουσμάτων COVID-19, με τουλάχιστον 770 φοιτητές να έχουν βρεθεί θετικοί.

Στο Ντέραμ η πρυτανεία του δημόσιου ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της Βρετανίας, διευκρίνισε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ότι 958 σπουδαστές και έξι μέλη του προσωπικού του διαγνώστηκε πως έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 το επταήμερο ως προχθές Τετάρτη.


Δύο από τα 17 κολέγια του Ντέραμ, το St Mary’s και το Collingwood, επέβαλαν περιοριστικά μέτρα από την 8η Οκτωβρίου για να περιοριστεί η εξάπλωση. Από την αρχή του εξαμήνου, συνολικά 1.209 φοιτητές και 11 μέλη του προσωπικού στο Ντέραμ έχει επιβεβαιωθεί πως μολύνθηκαν από τον κορονοϊό. Το πανεπιστήμιο έχει περίπου 4.000 μέλη προσωπικού και 20.500 φοιτητές.

Από την έναρξη του φθινοπωρινού εξαμήνου πολλά βρετανικά πανεπιστήμια έχουν αντιμετωπίσει ζητήματα λόγω κορονοϊού. Αναμεσά τους το Newcastle University με 2.000 κρούσματα αλλά και τα University of Manchester, University of Sheffield και Manchester Metropolitan University, που ήδη έχουν αναστείλει τα μαθήματα με φυσική παρουσία και κάνουν παραδόσεις μόνο ψηφιακά.

ΒρετανίαπανεπιστήμιαΚορονοϊόςβρετανικά πανεπιστήμια