Κόσμος|16.10.2020 23:26

Επίθεση στο Παρίσι: Ποιος ήταν ο ένοπλος που αποκεφάλισε τον Γάλλο καθηγητή

Newsroom

Νεαρός ηλικίας 18 ετών ήταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο προάστιο του Παρισιού Κονφλάν-Σεντ-Ονορίν (Yvelines). Ο νεαρός που αποκεφάλισε έναν 47χρονο Γάλλο καθηγητή Ιστορίας, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ», είχε γεννηθεί στη Μόσχα. Ο ύποπτος για το έγκλημα έπεσε επίσης νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί δεν πλησίασαν αμέσως τον δράστη, καθώς φαίνεται πως ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά. Αρχικά, μια ομάδα πυροτεχνουργών εξουδετέρωσε τα εκρηκτικά, πριν οι Αρχές μπορέσουν να πλησιάσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και ένα όπλο, πιθανότατα μια επαναληπτική καραμπίνα.

Όπως μετέδωσε το BFM, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρόκειται να μεταβεί στο σημείο της επίθεσης. Μάλιστα το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε πως ο Μακρόν θα πάει στο προάστιο έπειτα από μια επείγουσα συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών το βράδυ της Παρασκευής.

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής είχε δείξει στους μαθητές, στην τάξη του, σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, στο πλαίσιο ενός μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης, ανέφερε μια αστυνομική πηγή.

Η Αντιτρομοκρατική ανέλαβε την υπόθεση

Την υπόθεση της φρικτής δολοφονίας έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία (Pnat), η οποία στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση» και «σύσταση εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας». Σημειώνεται πως ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος βρίσκεται στο Μαρόκο για επίσημη επίσκεψη, αποφάσισε να επιστρέψει αμέσως στο Παρίσι.

ΓαλλίαΠαρίσιένοπλος