Κόσμος|18.10.2020 19:23

Λίζα Μοντγκόμερι: Πρώτη εκτέλεση γυναίκας στις ΗΠΑ ύστερα από 70 χρόνια - Το ειδεχθές έγκλημά της

Γιάννης Χαραμίδης

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθεί  εκτέλεση γυναίκας καταδίκου στην χώρα, στις 8 Δεκεμβρίου, έπειτα από σχεδόν 70 χρόνια.

Πρόκειται για την Λίζα Μοντγκόμερι η οποία είχε στραγγαλίσει μία έγκυο γυναίκα το 2004 και στην συνέχεια της απέσπασε το βρέφος, και στη συνέχεια προσπάθησε να το δηλώσει ως δικό της παιδί. Η Λίζα Μοντγκόμερι είχε καταδικαστεί σε θάνατο και η εκτέλεσή της έχει προγραμματιστεί να γίνει με την χορήγηση ενέσιμου θανατηφόρου ουσίας, στις 8 Δεκεμβρίου.

Ποια είναι η Λίζα Μοντγκόμερι

Η Λίζα Μοντγκόμερι, σύμφωνα με την κατάθεσή της, το 2004 κατευθυνόταν από το σπίτι της στο Κάνσας στην οικία της Μπόμπι Τζο Στίννετ, στο Μιζούρι, προκειμένου να αγοράσει ένα σκυλάκι. Η Λίζα Μοντγκόμερι - σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία - προσπάθησε να προκαλέσει το θάνατο με ασφυξία,  στη γυναίκα στο Μιζούρι η οποία ήταν μάλιστα 8 μηνών έγκυος. Η άτυχη γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της και η Λίζα Μοντγκόμερι με μαχαίρι της αφαίρεσε το βρέφος από την κοιλιά. Η Μπόμπι Τζο Στίννετ πέθανε λίγα λεπτά αργότερα και η Λίζα Μοντγκόμερι προσπάθησε να δηλώσει το βρέφος ως δικό της. Στην δίκη της οι δικηγόροι υπεράσπισης ζήτησαν να μην της επιβληθεί η θανατική ποινή καθώς από πολλαπλούς τραυματισμούς στο κεφάλι, όταν ήταν παιδί, έχει σοβαρά νοητικά προβληματα.

Lisa Montgomery to be first female federal inmate executed in 67 years https://t.co/NkW1c65IQ6

— Guardian news (@guardiannews) October 17, 2020

Η τελευταία εκτέλεση γυναίκας

Η τελευταία γυναίκα που εκτελέστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η Bonnie Heady η οποία πέθανε σε θάλαμο αερίων στο Μιζούρι το 1953 σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την αρμόδια στατιστική αρχή των ΗΠΑ.

Heartless killer Lisa Montgomery is joining a notoriously small clique.

The Kansas woman who strangled a pregnant woman before using a knife to gut her body in order to kidnap the victim’s unborn child in 2004 is set to be executed by lethal injection.https://t.co/SieQ2eau4O

— New York Daily News (@NYDailyNews) October 17, 2020
εκτέλεσηαρπαγήΛίζα Μοντγκόμεριδολοφονίαβρέφος