Κόσμος|27.10.2018 21:42

Τραμπ: «Θανατική ποινή στους δράστες τέτοιων επιθέσεων»

Newsroom

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε το «μίσος» στις ΗΠΑ, μετά το μακελειό στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε ότι «είναι ένα φοβερό, φοβερό πράγμα το τι συμβαίνει με το μίσος στη χώρας μας, «κάτι πρέπει να γίνει».

Ο απολογισμός θα είναι «πιο μοιραίος» σε σύγκριση με τις πρώτες εκτιμήσεις, δήλωσε σε δημοσιογράφους, προτού αναχωρήσει για μια συνάντηση με αγρότες. Παράλληλα, ζήτησε να καταστεί αυστηρότερη η νομοθεσία για την θανατική ποινή. 

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε «νομίζω ότι ένα πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να σκληρύνουμε τους νόμους σε σχέση με τα όπλα και την θανατική ποινή», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «όταν άνθρωποι κάνουν αυτού του είδους τα πράγματα, θα πρέπει να τους επιβάλλεται η θανατική ποινή».

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτιμά ότι οι πυροβολισμοί στο Πίτσμπουργκ δεν έχουν να κάνουν, παρά σε ελάχιστο βαθμό, με τη νόμους για την οπλοκατοχή. Σημείωσε δε ότι εάν υπήρχε προστασία εντός του ναού τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ αποτελεί επιλογή για όλες τις εκκλησίες και τις συναγωγές να έχουν ένοπλους φρουρούς. Τέλος είπε ότι αυτού του είδους τα περιστατικά που σημειώνονται εδώ και πολλά χρόνια είναι ντροπή.

ΗΠΑΠενσυλβάνιαΝτόναλντ Τραμπ