Κόσμος|19.10.2020 23:07

Κορονοϊός: H Pfizer παράγει 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου μέσα στο 2020

Newsroom

Η αμερικανική εταιρεία Pfizer, μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο στον τομέα του φαρμάκου, έχει ξεκινήσει ήδη να παρασκευάζει εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις του εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Όπως αναφέρει η Daily Mail, η Pfizer ελπίζει να διαθέσει 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού μετά τα μέσα Νοεμβρίου και έως το τέλος του 2020, εάν φυσικά πάρει τη σχετική έγκριση. Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να παράγει 1,3 δισ. δόσεις εμβολίου μέσα στο 2021.

Τα εμβόλια για τον κορονοϊό παρασκευάζονται στο εργοστάσιο της Pfizer στο Βέλγιο, ενώ η εταιρεία έδωσε ήδη στη δημοσιότητα βίντεο μέσα από το εργοστάσιο παραγωγής. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, κάθε άτομο θα πρέπει να λάβει δύο δόσεις του εν λόγω εμβολίου για να προστατευτεί από την Covid-19.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή γίνονται δοκιμές του εμβολίου σε 44.000 ανθρώπους, ενώ o ελληνικής καταγωγής CEO της εταιρείας, Άλμπερτ Μπούρλα, έχει δηλώσει πως αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία προβλέπει να ζητήσει επείγουσα έγκριση για το εμβόλιό της από τις αμερικανικές αρχές την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου

«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής. Υποθέτοντας ότι τα δεδομένα θα είναι θετικά, η Pfizer θα ζητήσει επείγουσα έγκριση χρήσης στις Ηνωμένες Πολιτείες λίγο αφού περάσουμε το στάδιο της ασφάλειας, στη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας του Νοεμβρίου», αναφέρει χαρακτηριστικά σε επιστολή του, ενώ τονίζει ότι το εμβόλιο θα πρέπει να είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και να μπορεί να διασφαλιστεί η ποιότητά του, προτού βγει στην αγορά. 

ΚορονοϊόςεμβόλιοPFIZER