Κόσμος|20.10.2020 11:55

Κορονοϊός: Εκτός Ε.Ε. και οι Καναδοί τουρίστες - Παραμένει η «πόρτα» και στους Αμερικανούς

Μαρία Ψαρά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να αφαιρέσει τον Καναδά, την Τυνησία και τη Γεωργία από τον κατάλογο των χωρών των οποίων οι κάτοικοι θα επιτρέπεται να επισκέπτονται την ΕΕ εν  μέσω κορορνοϊού. Σύμφωνα με αξιωματούχους των Βρυξελλών, η ΕΕ σκοπεύει ταυτόχρονα να ανοίξει ξανά τις πόρτες της στους ταξιδιώτες από τη Σιγκαπούρη ως αποτέλεσμα βελτιωμένων τάσεων του ιού εκεί. Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στη μαύρη λίστα μαζί με τις περισσότερες άλλες χώρες του κόσμου. 

Οι αλλαγές αυτές, αν επιβεβαιωθούν, θα είναι οι πρώτες σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών στη «λευκή λίστα» ταξιδιών της ΕΕ. Αρχικά 15 κράτη μπορούσαν να στείλουν υπηκόους τους στην ΕΕ, μετά η λίστα συρρικνώθηκε στις 11 χώρες (αφαιρέθηκαν Σερβία, Μαυροβούνιο, Αλγερία και Μαρόκο), τώρα απομένουν 9. 

Τα άλλα οκτώ είναι Αυστραλία, Κίνα, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη και Ουρουγουάη. Η λίστα αναμένεται να επικυρωθεί αύριο Τετάρτη από τους πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.  Η ΕΕ θεωρεί τις κινεζικές περιοχές του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο ως ξεχωριστές οντότητες. 

ΚαναδάςΕυρωπαϊκή ΈνωσηΗΠΑτουρίστες