Κόσμος|22.10.2020 23:40

Τραμπ: Χάκερ υποστηρίζει ότι «έσπασε» τον κωδικό του προέδρου στο Twitter

Newsroom

Το προφίλ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter φέρεται ότι παραβιάστηκε από έναν χάκερ που ισχυρίζεται ότι μάντεψε τον κωδικό «maga2020» (MakeAmericaGreatAgain2020), αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «The Sun».

Ο Βίκτορ Γκέβερς, ο οποίος αποκαλείται «ηθικός χάκερ», φέρεται να χρειάστηκε μόλις επτά προσπάθειες για να παραβιάσει τον λογαριασμό του Αμερικανού προέδρου. «Σκέφτηκα “ω Θεέ μου” όταν μπήκα μέσα. Πραγματικά δεν θα έπρεπε να μπορώ να μπω, ιδίως σε έναν τόσο σημαντικό λογαριασμό» είπε ο Γκέβερς στο RTL News, όπως αναφέρει η Sun. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γκέβερς ισχυρίζεται επίσης ότι ο Τραμπ δεν είχε άλλα επίπεδα ασφαλείας για να προστατέψει το λογαριασμό του. Η Sun σημειώνει ότι έχει επικοινωνήσει με τον Λευκό Οίκο για σχόλιο.

Σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα «de Volkskrant», ο Gevers κατέγραψε screenshot του λογαριασμού και μοιράστηκε τις εικόνες με τα μέσα ενημέρωσης. Ειδικοί ασφαλείας επιβεβαίωσαν το χακάρισμα. Ο Gevers δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια, μπαίνοντας στον λογαριασμό. Δεν ανέβασε κάποιο tweet  σαν άλλος Τραμπ, ούτε μπήκε στα προσωπικά μηνύματα του Προέδρου. Απλώς έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, την οικογένειά του και το προεκλογικό του επιτελείο, ενημερώνοντάς τους για την ενέργειά του.

«Γιατί είναι εφικτό σε κάποιον από διαφορετική ζώνη ώρας να συνδεθεί με έναν τόσο σημαντικό λογαριασμό; Γιατί το Twitter δεν ζητά καλύτερους κωδικούς; Αν μπορώ εγώ να έχω πρόσβαση στον λογαριασμό του Πρόεδρου, τότε μπορούν και ξένα έθνη, σωστά; Γιατί δεν ενημερώνονται τα άτομα που υποτίθεται πως προστατεύουν τον Πρόεδρο όταν κάποιος αναφέρει πως ο λογαριασμός του δεν είναι ασφαλής;» ανέφερε ο ίδιος στη Volkskrant.

Όταν ο Ολλανδός δεν έλαβε κάποια απάντηση, πόσταρε μια δήλωση για το χακάρισμα, ταγκάροντας τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, τον Λευκό Οίκο, ακόμα και το Twitter, αλλά και πάλι δεν πήρε απάντηση.

T

Σρη συνέχεια επικοινώνησε ξανά με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες που ήρθαν σε επαφή μαζί του δύο ημέρες μετά, λέγοντάς του πως πήραν το ζήτημα σοβαρά. Το Twitter, ωστόσο, διέψευσε τον ισχυρισμό περί υποκλοπής του λογαριασμού του Τραμπ, με εκπρόσωπό του να υποστηρίζει πως «δεν είχαμε στοιχεία που να στηρίζουν τον ισχυρισμό αυτό».

Ντόναλντ ΤραμπTwitterχάκερ