Κόσμος|26.10.2020 20:21

Τουρκία: Ερντογάν σε πολίτη που του είπε δεν έχουμε ψωμί: «Πιες τσάι της χαράς»

Μαρία Ζαχαράκη

Πολίτης στην Μαλάτια, όπου περιόδευε χθες ο Τούρκος πρόεδρος, παραπονέθηκε στον Ερντογάν ότι «δεν έχουμε ψωμί να φάμε στο σπίτι, είμαστε άνεργοι» κι ο Ερντογάν του απάντησε λέγοντάς του ότι το βρίσκει υπερβολικό αυτό που άκουσε (να μην έχει να φάει) και για… βάλσαμο του έδωσε ένα πακετάκι τσάι λέγοντάς του «Πάρε, είναι τσάι του… κεφιού αυτό. Πιες αυτό το τσάι».

Η απάντηση του Ερντογάν στον άνεργο πολίτη του έχει γίνει θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βγαίνουν κι άλλες επαγγελματικές ενώσεις (π.χ. καφετζήδες) και λένε ότι «πεινάμε», αλλά και η αντιπολίτευση το χρησιμοποιεί εναντίον της κυβέρνησης.

Ο πρώην προεδρικός υποψήφιος το 2018 και βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Μουχαρέμ Ιντζέ, έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter:

«Υπάρχουν εκατομμύρια σε αυτή τη χώρα που δεν μπορούν να φέρουν ψωμί στα σπίτια τους, δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους και δεν μπορούν να δώσουν χαρτζιλίκι στα παιδιά τους. Αλλά όσοι συνεχίζουν την... υπερβολική ζωή τους στο παλάτι λένε "υπομονή στη φτώχεια", "αν δεν υπάρχει ψωμί, υπάρχει τσάι". Το τσάι παίρνει τη ζέση, αλλά όχι τη δυστυχία».

T

Αντίστοιχα, ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης του νέου Κόμματος του Μέλλοντος, Αχμέτ Νταβούτογλου, επέκρινε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με μήνυμά του στο τουίτερ, γράφοντας:

«Εκείνοι που πήρα την εξουσία ανησυχώντας για τα προβλήματα των πολιτών, σήμερα χλευάζουν τα προβλήματα των πολιτών τους.

Το δολάριο έφτασε τις 8 τουρκικές λίρες. Ο υπουργός ρωτάει: ‘Ο μισθός σας είναι σε δολάρια;’ κι ο Πρόεδρος συμβουλεύει: «Εάν δεν έχετε ψωμί, πιείτε τσάι του κεφιού!|»

Η Τουρκία δεν αξίζει αυτή την κυβέρνηση!»

T

Διαβάστε επίσης: Ο Ερντογάν θέλει αύξηση στον μισθό του - Καταρρέει η οικονομία

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνανεργίαφτώχειατουρκική οικονομία