Κόσμος|30.12.2018 23:24

Γλασκώβη: Μία 6χρονη πέρασε τα Χριστούγεννα μαζί με άστεγους

Newsroom

Τα Χριστούγεννα είναι ιδανική στιγμή να βρεθούμε με αγαπημένους μας ανθρώπους στο γιορτινό τραπέζι.

Όμως, όπως έγραψε ο Independent ένα μικρό κορίτσι σκέφτηκε ότι θα ήταν πιο σωστό εάν περνούσε αυτή τη γιορτή στους δρόμους, μαζί με άστεγους.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, η 6χρονη από τη Γλασκώβη επέστρεφε από το σινεμά με τους γονείς της. Περπατώντας, παρατήρησε πως υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται στον δρόμο.

Την επόμενη ημέρα, την ώρα που άνοιγε τα δώρα της, ζήτησε από τον παππού της μία χάρη: «Μπορείς να με βοηθήσεις να φτιάξω τσαντούλες με διάφορα αγαθά για τους άστεγους;».

Φυσικά, όλοι ενθουσιάστηκαν από τη σκέψη της μικρής και τη βοήθησαν να την κάνει πραγματικότητα. Έτσι, η γιαγιά της μαγείρεψε σούπα, ενώ άλλα μέλη της οικογένειας έφτιαξαν σάντουιτς, πήραν πατατάκια, γλυκάκια, κάλτσες, ακόμα και τσιγάρα κι έβαλαν μέσα και 20 δολάρια.

Στην κίνηση της μικρής έλαβαν μέρος θείες, ξαδέλφια που συγκινήθηκαν από τον τρόπο που σκέφτηκε η 6χρονη. Όταν μάζεψαν τις τσαντούλες με τα διάφορα αγαθά βγήκαν στους δρόμους της πόλης για να τις μοιράσουν στους άστεγους.

«Ο μπαμπάς μου πάντα προσπαθούσε να βοηθάει τους άλλους ανθρώπους και πάντα ήταν ευγενικός, κι έτσι επηρέασε θετικά τις εγγονές του», είπε η μητέρα της.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η μικρή παρέδωσε απλά μαθήματα ανθρωπιάς - βασικά, σε όλους τους μεγάλους.

Γλασκώβηάστεγοι