Κόσμος|30.10.2020 23:19

Κορονοϊός - Βρετανία: Αμεσο lockdown ζητεί καθηγητής από τον Μπόρις Τζόνσον

Newsroom

Ο καθηγητής Ντομινίκ Χάρισον, διευθυντής Δημόσιας Υγείας στο Μπλάκμπερν, κάλεσε τον Μπόρις Τζόνσον να εφαρμόσει γενικό lockdown, προκειμένου να σταματήσει η διασπορά του κορoνοϊού.

Mάλιστα, έστρεψε τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, σημειώνοντας πως η στρατηγική του θα φέρει «το χειρότερο από όλα τα πιθανά αποτελέσματα». Την ίδια ώρα, 24.405 νέα κρούσματα καταγράφονται σε ολόκληρη τη χώρα σήμερα. Μιλώντας στον Guardian, ο Χάρισον σημείωσε πως το σύστημα των τριών επιπέδων, το οποίο είχε ανακοινώσει ο Μπόρις Τζόνσον πριν από έναν μήνα, είναι «εξαιρετικά απίθανο» να μειώσει τη διάδοση του κορονοϊού ή να προστατεύσει το εθνικό σύστημα υγείας. «Για να το θέσω ωμά, θα χρειαστούμε πολύ πιο αυστηρά μέτρα ελέγχου, που θα μοιάζουν σε όσα λάβαμε κατά το πρώτο ολικό lockdown και θα βρίσκονται κοντά σε όσα κάνει η Γαλλία», είπε ο καθηγητής.

Ο Χάρισον σημείωσε πως η βόρεια Αγγλία ενδεχομένως να «πληρώσει δυσανάλογο τίμημα εξαιτίας της επιστημονικής προσέγγισης» που ακολουθείται από την κυβέρνηση. Για εκείνον δεν υπάρχει άλλη επιλογή από εφαρμογή εθνικού lockdown για τουλάχιστον 3 εβδομάδες. Τέλος για τον Χάρισον, τα δημοτικά σχολεία θα μπορούσαν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, ωστόσο γυμνάσια και λύκεια θα ήταν προτιμότερο να λειτουργούν με εναλλαγή, φυσική και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ανά δύο εβδομάδες.

κρούσματαΚορονοϊόςlockdownΒρετανίαΜπόρις Τζόνσον