Κόσμος|01.11.2020 21:57

Εκλογές ΗΠΑ: Οι κρίσιμες πολιτείες που θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα

Newsroom

Δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές της αμερικανικής επικράτειας που φαίνεται να βγάζουν Πρόεδρο.

Η Φλόριντα αποτελεί τον διακαή πόθο Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων καθώς είναι μία πολιτεία με 29 εκλέκτορες. Σύμφωνα με τον μέσο όρο των τελευταίων δημοσκοπήσεων που διενεργήθηκαν στις 29 Οκτωβρίου ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει 46,8% έναντι 48,7% του Τζο Μπάιντεν.

Η διαφορά μπορεί να κυμαίνεται στα όρια του στατιστικού λάθους αλλά η συγκεκριμένη πολιτεία παραδοσιακά ψηφίζει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων. Το 2016 ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κερδίσει με δύο μονάδες διαφορά την Χίλαρι Κλίντον.

Η Πενσυλβάνια με 20 εκλέκτορες δείχνει ξεκάθαρα να προτιμά τον Τζο Μπάιντεν. Η διαφορά ανάμεσα στους δύο «μονομάχους» είναι της τάξης των 5,8 μονάδων. Ο Ντόναλντ Τραμπ λαμβάνει 45,1% και ο Τζο Μπάιντεν 50,9%.

Το Οχάιο φαίνεται πως θα παραμείνει στα χέρια του Ντόναλντ Τραμπ και στις φετινές εκλογές. Η διαφορά του Αμερικανού Προέδρου από τον Δημοκρατικό αντίπαλό του είναι της τάξης των δύο μονάδων. Το Οχάιο ήταν μία από τις μεγάλες νίκες του Τραμπ και το 2016 και προσφέρει στον εκλεγμένο Πρόεδρο 18 εκλέκτορες.

Τέλος και η πολιτεία του Μίσιγκαν με 16 εκλέκτορες φαίνεται πως θα ψηφίσει τους «μπλε» των Δημοκρατικών. Η διαφορά του Τζο Μπάιντεν είναι μεγαλύτερη από οκτώ μονάδες από τον αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ.

εκλογές ΗΠΑΝτόναλντ ΤραμπΤζο Μπάιντεν