Κόσμος|02.11.2020 15:08

Ακάρ: Νέα μορφή τρομοκρατίας το χιούμορ του Charlie Hebdo

Μαρία Ζαχαράκη

Στη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας ανά τον κόσμο αναφέρθηκε για άλλη μια φορά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας στη στρατιωτική ακαδημία στην Άγκυρα, ενώ στη συνέχεια σχολιάζοντας τη γελοιογραφία του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον προφήτη Μωάμεθ έκανε λόγο για «νέα μορφή τρομοκρατίας μέσω του χιούμορ». «Δραστηριοποιούμαστε στα Βαλκάνια, την Ουκρανία, το Αφγανιστάν, την Υεμένη, τον Περσικό Κόλπο, τη λεκάνη της Μεσογείου, την ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη, τη Συρία και το Αζερμπαϊτζάν», ανάφερε.

Ο Χουλουσί Ακάρ χαρακτήρισε ως μεγάλη προσβολή για το Ισλάμ τη γελοιογραφία του Charlie Hebdo, κατατάσσοντας τη σάτιρα πλέον στις μορφές… τρομοκρατίας. Δεν είναι ελευθερία έκφρασης, είπε. «Δυστυχώς, σε ορισμένα μέρη του κόσμου, ειδικά στην Ευρώπη, σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης, υπάρχει μια αντι-τουρκική και αντι-ισλαμική και αντι-μουσουλμανική κατάσταση. Υπάρχουν κι αυτά. Υπάρχει ένα περιοδικό που ονομάζεται Charlie Hebdo εδώ, που δημοσίευσε κάποια πράγματα. Όλοι γνωρίζουν και γνωρίζουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την ελευθερία σκέψης, την ελευθερία του Τύπου. Είναι πραγματικά μια αγενής και ανήθικη πρόκληση, και προβοκάτσια, την οποία καταδικάζουμε έντονα. Αυτό είναι πραγματικά ανήθικο και ιταμό», σημείωσε.

Και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για ένδεια ιδεών, άνθρωποι που δεν μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους χρησιμοποιούν τέτοιους τρόπους. Πρόκειται σαφώς για επίθεση στα ιερά των ανθρώπων, το οποίο καταδικάζουμε έντονα. Αυτό είναι χιούμορ του τρόμου. Είναι μια μορφή τρόμου που μετατρέπεται σε χιούμορ. Πρόκειται για τρομοκρατική δραστηριότητα που ενοχλεί, προκαλεί, ταπεινώνει τους ανθρώπους».

ΓαλλίαΧουλούσι ΑκάρΤουρκίαCharlie Hebdo