Κόσμος|03.11.2020 18:57

Εκλογές ΗΠΑ: «Ο Μπάιντεν δεν είναι το αντίδοτο για Τραμπ - Wall Street και στρατιωτικό-βιομηχανικό λόμπι θα νικήσουν»

Newsroom

«Είναι τρελό να περιμένουμε ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις θα στρίψουν το τιμόνι  αριστερά όταν και αν αναλάβουν την εξουσία.  Οι επιδόσεις τους στο παρελθόν  είναι στην πραγματικότητα χειρότερες από αυτές του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ο προοδευτικός σχολιαστής Τζίμι Ντορ στην εκπομπή «Going Underground» της RT. «Η ιδέα ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι το αντίδοτο για τον Ντόναλντ Τραμπ - όταν έχει χειρότερες επιδόσεις - είναι καθαρά ψυχολογική, είναι τα παιχνίδια που πρέπει να παίξουν οι άνθρωποι στο κεφάλι τους, επειδή δεν μπορούν να αντέξουν (τον Τραμπ) ότι εμφανίζεται τόσο ανόητος στην τηλεόραση», είπε ο Ντορ στον Αφσίν Ρατάνζι κατά τη διάρκεια της εκπομπής το βράδυ της Δευτέρας. 

Ο Μπάιντεν είναι πιο συντηρητικόις και πιο εκρηκτικός, είπε ο Ντορ. «Θα ήταν παρών σε κάθε πόλεμο που μπορώ να σκεφτώ!» «Έχει επίσης ένα σημαντικό μπλοκ υποστήριξης των μεγάλων τραπεζών της Wall Street, του λόμπι των ασφαλιστικών εταιρειών υγείας - και μην ξεχνάμε ότι είναι ο εμπνευστής του νομοσχεδίου κατά της εγκληματικότητας του 1994 με το οποίο γέμισε τις φυλακές της Αμερικής με μαύρους», επεσήμανε ο Ντορ.

«Οι ΗΠΑ είναι πλέον η μεγαλύτερη αποικία ανθρώπων στον κόσμο. Έχουμε το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού και 25% του πληθυσμού είναι φυλακισμένοι», σημείωσε ο σχολιαστής. Η εκλογική σύντροφος του Μπάιντεν, η γερουσιαστής Κάμαλα Χάρις, είχε βάλει επίσης ένα χέρι γι’ αυτό. Η Χάρις ήταν προηγουμένως γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνιας - επισημαίνει ο Ντορ - και αντιστάθηκε στις εκκλήσεις για απελευθέρωση κρατουμένων από τις ασφυκτικά γεμάτες φυλακές, διότι αυτό θα έβλαπτε τους επιχειρηματίες που κερδίζουν εκατομμύρια δολάρια από τις φυλακές».

Ο Ντορ παρουσιάζει μια ανάλαφρη εκπομπή ειδήσεων από το 2009 και οι ιδέες του τον κατατάσσουν στον προοδευτικό χώρο. Ασφαλώς και δεν είναι οπαδός του Τραμπ, όμως θεώρησε απαραίτητο να επισημάνει ότι έχει ασκηθεί κριτική για την πολιτική του Τραμπ, που τα μέσα ενημέρωσης σιωπούσαν, όταν τα ίδια εφαρμόζονταν από τους προκατόχους του. «Θα προτιμούσα να πολεμήσω έναν λύκο ντυμένο με τα ρούχα του λύκου από το να αντιμετωπίσω έναν λύκο με ρούχα προβάτων, και αυτό είναι ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Τζο Μπάιντεν», λέει χαριτολογώντας ο Ντορ. Ο Ντορ είπε ακόμη ότι η ιδέα που υποστηρίζουν κάποιοι προοδευτικοί Δημοκρατικοί ότι ο Μπάιντεν μπορεί να πιεστεί και να κινηθεί προς τα αριστερά μετά τις εκλογές είναι ανοησίες και γελοιότητες.

«Όποιος κερδίσει στις 3 Νοεμβρίου, είπε ο Ντορ, θα είναι μια νίκη ακόμα για την «Goldman Sachs, το στρατιωτικό-βιομηχανικό κατεστημένο και τις εταιρείες ασφάλισης υγείας. Αυτοί είναι που κερδίζουν πάντα. Και έχουν νικήσει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση που θυμάμαι στη ζωή μου», είπε και σίγουρα πολλοί δεν γέλασαν με τις απόψεις του· απλά προβληματίστηκαν.

Ντόναλντ ΤραμπΚάμαλα ΧάριςΤζο Μπάιντενεκλογές ΗΠΑ