Κόσμος|03.11.2020 19:06

Εκλογές ΗΠΑ: «Μη με κάνετε να κλάψω» είπε στους οπαδούς του ο Τραμπ

Newsroom

«Μην με κάνετε να κλάψω. Ξερετε, αν ξεκινήσω να κλαίω θα έχουν μια μεγάλη ιστορία, θα πουν “ο πρόεδρος λύγισε και έκλαψε” και δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό για εμάς. Δεν ξέρω ίσως και να μου έδινε τέσσερις ή πέντε μονάδες». Αυτά ήταν τα λόγια του Αμερικανού Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς τους ψηφοφόρους του, την ώρα που εκείνοι του φώναζαν ρυθμικά «σ’ αγαπάμε». Όλα αυτά συνέβησαν στη συγκέντρωση του Αμερικανού προέδρου στο Μίσιγκαν, ανήμερα των εκλογών στις ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέβηκε στο πόντιουμ της προεκλογικής εκδήλωσης φορώντας ένα κόκκινο καπέλο που έγραφε το πιο γνωστό σύνθημα της εκστρατείας του ενόψει εκλογών «Make Amerika Great Again». «Ας κοιτάξουμε τον ουρανό για λίγο, εύχομαι να έχουμε χρόνο», ανέφερε μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας που είχε ένα συναισθηματικά φορτισμένο τόνο.

Τραμπ: «Θα κερδίσω περισσότερους εκλέκτορες από το 2016»

Λίγο νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο FoxNews τόνισε ότι έχει μια « πολύ ισχυρή πιθανότητα να κερδίσει» στις προεδρικές εκλογές παρόλο που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο έτερος υποψήφιος για την κούρσα προς τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν προηγείται. 

Παράλληλα ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τα αμφίρροπα αποτελέσματα στις λεγόμενες «πολιτείες κλειδιά», οι οποίες θα αναδείξουν και τον νικητή των εκλογών. «Θα κερδίσουμε με μεγάλη πλειοψηφία στο Τέξας, στη Φλόριντα, στην Αριζόνα. Πιστεύω πως τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλά για εμάς στη Βόρεια Καρολίνα», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ στη συνέχεια προέβλεψε την επικράτησή του και στη Βόρεια Καρολίνα.

Μάλιστα ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι θα κερδίσει περισσότερους εκλέκτορες από τους 306 που είχε κερδίσει στις νικηφόρες γι’ αυτόν εκλογές του 2016. Στην ερώτηση σχετικά με το πότε θα ανακοίνωνε ότι είναι νικητής των εκλογών ο ίδιος τόνισε: «Μόνο όταν θα έχουμε μια νίκη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να παίζουμε παιχνίδια". Παρά τη συγκεκριμένη δήλωση του Τραμπ υπάρχει μια έντονη φημολογία στις ΗΠΑ ότι ο Τραμπ ίσως ανακοινώσει τη νίκη του (εάν αυτό συμβεί), πριν βγουν τα επίσημα αποτελέσματα.

Σημειώνεται, ότι ο νικητής των αμερικανικών εκλογών δεν είναι αυτός που συγκεντρώνει τις περισσότερους ψήφους, αλλά εκείνος που θα καταφέρει να έχει τουλάχιστον 270 μεγάλους εκλέκτορες.

Ντόναλντ Τραμπεκλογές ΗΠΑΤζο Μπάιντεν