Κόσμος|03.11.2020 19:46

Εκλογές ΗΠΑ - Τραμπ vs Μπάιντεν: Η μεγάλη μέρα για τους δύο «μονομάχους»

Newsroom

Έφτασε η ώρα που θα «μιλήσει» η κάλπη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τις επόμενες ώρες θα κριθεί αν θα είναι ο Τραμπ ή ο Μπάιντεν στην θέση του ισχυρότερου ανθρώπου του πλανήτη τα επόμενα 4 χρόνια. Στην τελευταία του ομιλία πριν την τελική κρίση... στο Μίσιγκαν, ο Τραμπ προσπάθησε να κερδίσει τις εντυπώσεις δείχνοντας την ευαίσθητη πλευρά του.  «Θέλω να ευχαριστήσω τον Ντόναλντ Τζούνιορ, τον Έρικ, την Ιβάνκα και την Τίφανι. Δεν μπορώ να σας εκφράσω πόσο περήφανο με κάνετε κάθε μέρα. Ό,τι κι αν γίνει αύριο είμαι πολύ περήφανος για εσάς. Αλλά αν δεν κερδίσουμε δεν θα σας ξαναμιλήσω», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Λίγο νωρίτερα στο Wisconsin, θυμήθηκε και την στιγμή που έμαθε πως ήταν θετικός στον κορονοϊό. «Ο γιατρός είπε "κύριε, λυπάμαι που το λέω αλλά είστε θετικός». Είπα «γιατρέ, Σον»… πολύ καλός γιατρός, ο γιατρός του Λευκού Οίκου… Είπα «Σον πες μου τι σημαίνει αυτό; Θετικός σε τι;". "Κύριε είστε θετικός στην Κινεζική Πανούκλα". Όχι, χρησιμοποίησε μια πιο καλή ονομασία. Είπε COVID», επεσήμανε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Παρά το γεγονός πως μέχρι και την τελευταία στιγμή όλες οι δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο τον δείχνουν πίσω από τον Τζο Μπάιντεν, ο Τραμπ δεν έχασε το χιούμορ του ούτε όταν παρουσιάστηκε πρόβλημα στον ήχο κατά την διάρκεια της ομιλίας του. «Εντάξει, να σας πω κάτι; Τότε κι εγώ δεν θα πληρώσω τον λογαριασμό της εταιρίας που φτιάχνει αυτό το τρελό μικρόφωνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα επιστράτευσε και την Μελάνια η οποία υποστήριξε τον σύζυγο της. «Όταν ψηφίσετε αύριο μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε έναν άνθρωπο εκτός Ουάσιγκτον που θα συνεχίσει να κάνει ότι μπορεί για να βελτιώσει τη χώρα. Έναν πρόεδρο με προτεραιότητα την Αμερική κι ορατά αποτελέσματα. Ή μπορείτε να επιλέξετε τον Μπάιντεν», τόνισε η Πρώτη Κυρία.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι Δημοκρατικοί μετρούν ήδη την πρώτη τους μικρή νίκη. Στο Dixiville του Νιου Χαμσάιαρ… μια μικρή κοινότητα κοντά στα Καναδικά σύνορα έχουν παράδοση εδώ και 60 χρόνια να ξεκινούν την ψηφοφορία μόλις το ρολόι δείξει μεσάνυχτα. Οι Δημοκρατικοί πήραν και τις 5 ψήφους του χωριού. Ο Τζο Μπάιντεν επιτέθηκε με σκληρά λόγια κατά του Τραμπ.

«Χθες το βράδυ, ο Τραμπ είπε πως θα απολύσει τον Δρ. Φάουτσι. Εγώ έχω μια καλύτερη ιδέα. Να απολύσουμε τον Τραμπ και εγώ θα προσλάβω τον Φάουτσι», είπε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών. Στον αγώνα των Δημοκρατικών μέχρι τελευταία στιγμή και ο πρώην πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα ο οποίος είπε πως ο Τραμπ ακολουθεί τακτικές δικτάτορα. «Πλησιάζει δικτάτορες εδώ και τέσσερα χρόνια. Και τώρα προφανώς μπορεί να κηρύξει νίκη πριν καν καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι αύριο. Μην γιουχάρετε. Ψηφίστε!», είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αν οι δημοσκόποι έχουν κάνει καλά, τη δουλειά τους και επιβεβαιωθούν, το πιο πιθανό να ο επόμενος Προέδρος των Ηνωμένων Πολιτειών να είναι ο Μπάιντεν. Θα επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά ή θα πάμε σε μια έκπληξη όπως το 2016 και μια νέα τετραετία με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο;

εκλογές ΗΠΑΤζο ΜπάιντενΝτόναλντ Τραμπ