Κόσμος|04.11.2020 03:15

Εκλογές ΗΠΑ - Υφαντής: Πώς έφτασε η Αμερική σε ακραία πόλωση

Newsroom

Η τάση που έχει ξεκινήσει εδώ και μια 20ετία είναι η συρρίκνωση του μεσαίου χώρου διαπίστωσε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Κώστας Υφαντής, αναφερόμενος στις εκλογές στις ΗΠΑ και την αναμέτρηση μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ.

Σε συνέντευξή του στο OPEN TV, ο κ. Υφαντής εξήγησε ότι υπάρχει «συρρίκνωση» των μετριοπαθών Δημοκρατικών και των μετριοπαθών Ρεπουμπλικάνων που μεταπολεμικά παρήγαγαν τις μεγάλες συναινέσεις στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική στις ΗΠΑ για να εξηγήσει την πόλωση η οποία επικρατεί πλέον στην Αμερική.

Υπάρχει ρήγμα σε αυτό τον μεσαίο χώρο, διαπίστωσε και το εκκρεμές έχει μετατοπιστεί στα άκρα. Όλη αυτή η τάση ξεκινά από τις αρχές τις προηγούμενης δεκαετίας όταν ο Πρόεδρος Μπους ενέπλεξε την Αμερική στην περιπέτεια στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, πρόσθεσε ο κ. Υφαντής, ενώ το 2007 οι ΗΠΑ χτυπήθηκαν από τη μεγαλύτερη δημοσιονομική κρίση στην ιστορία τους.

«Αυτό αποσταθεροποίησε πλήρως το πολιτικό σκηνικό», τόνισε ο καθηγητής Κώστας Υφαντής. Έτσι ήρθε στην εξουσία ο Τραμπ, που εκπροσωπεί μια σχολή σκέψης εθνικιστικού μονομερισμού.

Ντόναλντ ΤραμπΤζο ΜπάιντενΚώστας Υφαντήςεκλογές ΗΠΑ