Κόσμος|04.11.2020 04:42

Εκλογές ΗΠΑ - Αποτελέσματα σε 17 Πολιτείες: Πού κερδίζει ο Τραμπ, πού ο Μπάιντεν

Newsroom

Σε 17 πολιτείες της Αμερικής φαίνεται να έχει κριθεί το αποτέλεσμα στις εκλογές στις ΗΠΑ, ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται. Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στην πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια (5 εκλέκτορες), σύμφωνα με το Fox News, ενώ Associated Press μετέδωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν κερδίσει με τη σειρά του τους εκλέκτορες στην Βιρτζίνια.

Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να επικρατήσει στην πολιτεία του Βερμόντ, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ εξασφαλίζει τους εκλέκτορες στο Κεντάκι. Επίσης, ο Ντόναλντ Τραμπ εξασφαλίζει τους εκλέκτορες της Νότιας Καρόλίνας, του Τενεσί, του Μισισίπι και της Αλμπάμα. Επίσης, «κόκκινη» αναμένεται να βαφτεί και η Οκλαχόμα, όπως και το Μισούρι.

Ο Τζο Μπάιντεν προηγείται στο Μέιν, το Κονέκτικατ, τη Μασαχουσέτη, Ροντ Άιλαντ, Νιου Τζέρσι, την Ουάσιγκτον, το Ντέλαγουερ και το Ιλινόις, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν Politico και Fox News.

Μέχρι αυτή την ώρα, ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται πως εξασφαλίζει 91 εκλέκτορες, έναντι 56 για τον Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων, αλλά αμερικανικά ΜΜΕ αποδίδουν αυτή την ώρα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους εκλέκτορες των παραπάνω πολιτειών σε Μπαίντεν και Τραμπ. Ο νικητής της εκλογικής αναμέτρησης πρέπει να συγκεντρώσει 270 εκλέκτορες.

Θρίλερ με την Φλόριντα

Διαρκώς αλλάζει μορφή το εκλογικό αποτέλεσμα για την προεδρία στις ΗΠΑ όσο προχωράει η καταμέτρηση των ψήφων. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν δίνουν μάχη στήθος με στήθος στην κρίσιμη πολιτεία Φλόριντα.

Ο Τραμπ έχει προς το παρόν προβάδισμα 50,5% έναντι 48,5% του Μπάιντεν με καταμετρημένο περίπου το 90% του εκτιμώμενου συνόλου των ψήφων. Η Φλόριντα είναι μια πολιτεία την οποία πρέπει να κερδίσει ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος για να επανεκλεγεί, όμως ο Μπάιντεν μπορεί να συγκεντρώσει τους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται για να βρεθεί στον Λευκό Οίκο και χωρίς αυτή, αν και στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας δαπάνησε πολλά χρήματα και χρόνο για να πάρει με το μέρος του τους ψηφοφόρους της.

Όπως σημείωσε ο Ανδρέας Παναγόπουλος στο OPEN TV αν ο Τζο Μπάιντεν κερδίσει την Φλόριντα, τότε θα είναι πολύ δύσκολη η εξέλιξη για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Δείτε τι μεταδίδει από την Ουάσιγκτον ο ανταποκριτής του OPEN TV Μιχάλης Ιγνατίου:

αποτελέσματαεκλογές ΗΠΑΝτόναλντ ΤραμπΤζο Μπάιντεν