Κόσμος|04.11.2020 06:21

Εκλογές ΗΠΑ: Τα αποτελέσματα για Τραμπ και Μπάιντεν

Newsroom

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν συνεχίζουν να δίνουν μάχη στήθος με στήθος σε κρίσιμες πολιτείες στις Αμερικανικές εκλογές 2020 και το θρίλερ για γερά νεύρα συνεχιζόταν μέχρι νωρίς το πρωί της Τετάρτης για τον νικητή στις εκλογές στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με προβλέψεις των New York Times και του NBC, ο Μπάιντεν εξασφάλιζε μέχρι τις 04:30 ώρα Ελλάδας 126 εκλέκτορες και ο Τραμπ 89. Η πρόβλεψη του Bloomberg έδινε στον Μπάιντεν 131 εκλέκτορες και στον Τραμπ 92. Για να εκλεγεί κάποιος από τους δύο υποψηφίους πρόεδρος, χρειάζεται να εξασφαλίσει 270 εκλέκτορες.

Στην κρίσιμη πολιτεία της Φλόριντας (29 εκλέκτορες), σύμφωνα με τους New York Times, με καταμετρημένο το 93% των ψήφων ο Τραμπ προηγείται με 51,2% έναντι 47,7% του Μπάιντεν, χωρίς να υπάρχει ακόμη ασφαλής πρόβλεψη του τελικού αποτελέσματος. Πάντως, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προβλέπεται να κερδίσει στην πολιτεία της Φλόριντας.

Ποιες Πολιτείες κερδίζει ο Τραμπ - Ποιες ο Μπάιντεν

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προβλέπεται ότι θα επικρατήσει στην πολιτεία Κάνσας (6 εκλέκτορες), σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Στο Οχάιο (18 εκλέκτορες) όπου, σύμφωνα με το ινστιτούτο Edison Research, αρχικά είχε προβάδισμα ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν, με 54,5% έναντι 44,3% του Τραμπ, στη συνέχεια η τάση αντιστράφηκε, με τον Ρεπουμπλικάνο να προηγείται με το 50,6% των ψήφων έναντι 48,1% του πρώην αντιπροέδρου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Οι Δημοκρατικοί πήρανμία έδρα στη Γερουσία από τους Ρεπουμπλικάνους στο Κολοράντο μετά τη νίκη του πρώην κυβερνήτη της πολιτείας Τζον Χίκενλουπερ έναντι του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Κόρι Γκάρντνερ.

Ο 68χρονος μετριοπαθής, πρώην επιχειρηματίας Χίκενλουπερ είχε θέσει υποψηφιότητα στις προκριμάτικες εκλογές του Δημοκρατικού κόμματος για να λάβει το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές, αλλά αποχώρησε πριν την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, τον Αύγουστο του 2019. Οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν στην απερχόμενη Γερουσία τις 53 από τις 100 έδρες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στις πολιτείες Λουιζιάνα (8 εκλέκτορες), Βόρεια Ντακότα (3 εκλέκτορες), Νότια Ντακότα (3 εκλέκτορες) και Γουαϊόμινγκ (3 εκλέκτορες), σύμφωνα με την πρόβλεψη του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press και το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει και στην πολιτεία Άρκανσο (6 εκλέκτορες), σύμφωνα με το Fox News και το MSNBC.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φέρεται σύμφωνα με προβλέψεις ινστιτούτων και μέσων ενημέρωσης να επικρατεί στην πολιτεία Ιλινόι (20 εκλέκτορες), Νιού Τζέρζι (14), στη Μασαχουσέτη (11), στο Μέριλαντ (10), στο Κονέτικατ (7), στο Ρόουντ Άιλαντ (4), στο Ντέλαγουερ (3) και στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον (3). Τις προβλέψεις αυτές έκαναν το ινστιτούτο Edison Research, το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στις πολιτείες Οκλαχόμα (7 εκλέκτορες), Τενεσί (11 εκλέκτορες), Αλαμπάμα (9 εκλέκτορες), Μισισίπι (6 εκλέκτορες) και Μιζούρι (10 εκλέκτορες).

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας (9 εκλέκτορες), σύμφωνα με το Associated Press.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν προβλέπεται να κερδίσει στις πολιτείες Βιρτζίνια (13 εκλέκτορες) και το Βερμόντ (3 εκλέκτορες), σύμφωνα με το Fox News.

αποτελέσματαΝτόναλντ Τραμπεκλογές ΗΠΑαμερικανικές εκλογέςΤζο Μπάιντεν