Κόσμος|04.11.2020 14:22

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Σάντερς είχε «προβλέψει» από τον Οκτώβριο τι θα κάνει ο Τραμπ

Newsroom

Ο Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης αφού ανακηρύχθηκε νικητής των αμερικανικών εκλογών ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων. Ωστόσο έναν μήνα πριν υπήρχε κάποιος που είχε προβλέψει τις κινήσεις του Ρεπουμπλικανού προέδρου. Ο λόγος για τον γερουσιαστή Μπερνι Σάντερς

Ο Σάντερς ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Τοnight Show» του Τζιμ Φάλον και κλήθηκε να απαντήσει για το πότε θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών. Μάλιστα προέβλεψε όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, «δείχνοντας» ουσιαστικά τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Υποψιάζομαι πως θα έχουμε μία κατάσταση στην Πενσιλβάνια, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν και άλλες πολιτείες που θα έχουν λάβει πάρα πολλές επιστολικές ψήφους, την ώρα που η Φλόριντα ή το Βερμόντ δεν θα μπορούν να μετρήσουν τις επιστολικές ψήφους. Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε πολιτείες που δεν θα μπορούν να μετρήσουν εκατομμύρια επιστολικές ψήφους. Οι Δημοκρατικοί είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν επιστολικές ψήφους, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί τις δια ζώσης», ανέφερε αρχικά ο Δημοκρατικός γερουσιαστής.

«Είναι πιθανό οι πρώτες ψήφοι που θα καταμετρηθούν να είναι αυτών που πήγαν να ψηφίσουν κι εδώ είναι ο φόβος κι ελπίζω όλοι να το ακούσουν: Ενδέχεται ο Τραμπ να κερδίζει σε πολλές πολιτείες το βράδυ στο τέλος των εκλογών, να βγει στην τηλεόραση και να πει: "Σας ευχαριστώ που με εκλέξατε ξανά. Έληξε. Καλή σας μέρα". Και την άλλη μέρα να αρχίσουν όλες αυτές οι επιστολικές ψήφοι να καταμετρούνται και τελικά να αποδειχτεί πως ο Μπάιντεν ήταν ο νικητής. Εκεί θα βγει ο Τραμπ και θα πει "Είδατε; Σας το είπα ότι όλο αυτό είναι μία απατεωνιά. Σας το είπα ότι αυτές οι ψήφοι είναι μαγειρεμένες. Δεν εγκαταλείπω τον Λευκό Οίκο», πρόσθεσε ο Σάντερς.

Μπέρνι Σάντερςεκλογές ΗΠΑΝτόναλντ Τραμπ