Εκλογές ΗΠΑ: Το μεγάλο στοίχημα του Μπάιντεν και η διχασμένη Αμερική
NewsroomΤο μέχρι τώρα αποτέλεσμα στις εκλογές των ΗΠΑ, δείχνει ξεκάθαρα ότι η κόντρα Δημοκρατικών και Ρεπουμλπικανών έχει φτάσει στα άκρα. Οι περισσότεροι αναλυτές στέκονται ακριβώς σε αυτό, που δείχνει ένα μεγάλο αδιέξοδο στην πολιτική σκηνή και όχι μόνο της Αμερικής. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε στο Open TV ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων.
«Είναι βαθιά διχασμένη η Αμερική» ανέφερε και τόνισε σχετικά με την εκλογική διαδικασία και την προσπάθεια αποδόμηση της ακεραιότητάς της από πλευράς Τραμπ. «Δεν τίθεται θέμα ακεραιότητας της διαδικασίας. 250 εκατ. Αμερικανοί έχουν ψηφίσει όλα αυτά τα χρόνια με επιστολική ψήφο. Από αυτούς περίπου 1.200 έχουν αμφισβητηθεί. Πολύ μικρό ποσοστό».
Όσο αφορά στον πιθανό νικητή των εκλογών των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τόνισε: Μεγάλη πρόσκληση για Μπάιντεν στη δύση της καριέρας του είναι πως θα επανενώσει την Αμερική», ενώ για τον Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε: «Η κόκκινη γραμμή του Τραμπ είναι η Αριζόνα αν την χάσει θα πληρώσει την έριδα με τον Μακέιν».
- Οι αγρότες απαντούν την Τρίτη στην κυβέρνηση - «Όλη η Ελλάδα θα μιλήσει ως ένα ενιαίο μπλόκο
- Η Καρυστιανού προανήγγειλε τη δημιουργία κόμματος - «Πάμε για κάτι πολύ μεγάλο»
- Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: Ζητάνε 9.500 ευρώ για ρευματοκλοπές... σε σπίτι ακατοίκητο εδώ και 2 χρόνια
- Νικ Ράινερ: Αναζητώντας την προσοχή από δύο διάσημους γονείς