Κόσμος|09.11.2020 23:21

Εμβόλιο Pfizer: «Θέλει δουλειά αλλά πολύ ενθαρρυντικά τα νέα», λέει ο ΠΟΥ

Newsroom

Ένα εμβόλιο κατά της νόσου του κορονοϊού ενδέχεται να κυκλοφορήσει έως τον Μάρτιο του 2021 για τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς, το οποίο μαζί με άλλες προόδους θα μπορούσε να αλλάξει θεμελιωδώς την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε τη Δευτέρα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με αφορμή την ανακοίνωση της Pfizer ότι το εμβόλιό της είναι 90% αποτελεσματικό.

Ο Μπρους Έιλγουορντ είπε, επίσης, ενώπιον της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ότι τα προσωρινά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Pfizer σχετικά με τις τελευταίου σταδίου δοκιμές ενός εμβολίου είναι «πολύ θετικά».

«Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, πρόκειται για προσωρινά αποτελέσματα… όμως πρόκειται για πολύ θετικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα οποία αναμένεται να είναι πολλά υποσχόμενα, να δώσουν πολλές ελπίδες, σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς θα προχωράμε μπροστά», είπε ο Έιλγουορντ, ενώπιον των 194 μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

T

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, έκρινε «ενθαρρυντική» την ανακοίνωση που έκαναν σήμερα τα εργαστήρια Pfizer και BioNtech σχετικά με ένα «αποτελεσματικό σε ποσοστό 90%» εμβόλιο κατά του κορονοϊού. «Ο κόσμος γνωρίζει μια καινοτομία και μια επιστημονική συνεργασία χωρίς προηγούμενο για να μπει ένα τέλος στην πανδημία», συμπλήρωσε.

Αλβέρτος ΜπουρλάεμβόλιοΠαγκόσμιος Οργανισμός ΥγείαςPFIZER