Κόσμος|01.01.2019 10:56

Αυτοί είναι οι ασφαλέστεροι προορισμοί για το 2019

Newsroom

Η βρετανική εφημερίδα "Express" για του 2019  προτείνει μια λίστα με τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου οι οποίες είναι ιδανικές για τους τουρίστες που δεν θέλουν να «ρισκάρουν».

Η εφημερίδα δεν συμπεριλαμβάνει στη λίστα της την Ελλάδα που είναι παραδοσιακά από τους κορυφαίους προορισμούς

Η λίστα με τους «έξι» ασφαλέστερους προορισμούς σύμφωνα με την "Express" 

Ιαπωνία: Πρόκειται να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι το 2019 και θεωρείται ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς με τους χαμηλότερους δείκτες εγκληματικότητας.

Ιταλία: Η γειτονική μας χώρα προτείνεται ανεπιφύλαχτα με αφορμή μάλιστα την συμπλήρωση 500 χρόνων από τον θάνατο του  Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Ισλανδία: Το «αποκομμένο» νησί-κράτος του Ατλαντικού που αν και μέλος του ΝΑΤΟ δεν διαθέτει δικό του στρατό.Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία της εγκληματικότητας με μόλις 1,6 φόνους κατά μέσο όρο τον χρόνο.

Νορβηγία: Επίσης μια χώρα με χαμηλούς δείκτες εγκληματικότητας με μοναδική εξαίρεση την επίθεση σημειώθηκε το 2011 όταν ο ναζιστής Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, σκότωσε 77 άτομα στο Όσλο.

Καναδάς: Η χώρα κατακλύζεται από τουρίστες κάθε χρόνο. Οι περισσότερες επιθέσεις σημειώνονται συχνά εις βάρος μειονοτήτων ή αφορούν ενδοοικογενειακές υποθέσεις. Επίσης θεωρείται ιδιαίτερα προοδευτική χώρα με την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ μάλιστα να έχει τα περισσότερα δικαιώματα παγκοσμίως. Να σημειωθεί ότι έχει έχει νομιμοποιηθεί και η χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Ελβετία: Τα ποσοστά της εγκληματικότητας βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο το 2017, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της χώρας. Ωστόσο έχει σημειωθεί αύξηση στις κλοπές σε δημόσιους χώρους όπου συγκεντρώνονται τουρίστες, όπως αεροδρόμια και σταθμοί τρένων στη Γενεύη. Η χώρα έχει παραμείνει ουδέτερη από το 1815 και στους δύο παγκόσμιους πολέμους. Η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική, ενώ τα περισσότερα σπίτια διαθέτουν πυρηνικά καταφύγια για την περίπτωση πυρηνικής έκρηξης.

ταξίδια