Κόσμος|14.11.2020 22:11

Νικόλ Μαλλιωτάκη: Διχασμός στις ΗΠΑ μετά την εκλογή Μπάιντεν

Newsroom

Τη δική της εκδοχή για όσα πρωτοφανή συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες κατέθεσε μιλώντας στο OPEN TV η Ρεπουμπλικανή Νικόλ Μαλλιωτάκη, με καταγωγή από τη Σητεία της Κρήτης, η οποία εξελέγη στη Βουλή των αντιπροσώπων, στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου. «Το πιο σημαντικό είναι να καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι. Υπάρχουν κάποιες πολιτείες όπου ο πρόεδρος Τραμπ έχει διαφορά 1% με τον Τζο Μπάιντεν. Οπότε πριν αμφισβητήσουμε πρέπει να σιγουρευτούμε ότι έχουν καταμετρηθεί όλες οι ψήφοι», τονίζει η Νικόλ Μαλλιωτάκη.

Απαντώντας στα όσα πιστεύει ο Ντόναλντ Τραμπ περί νοθείας η κυρία Μαλλιωτάκη τονίζει ότι «ο δικηγόρος του προέδρου είπε ότι έχει στοιχεία και μάρτυρες που θα μιλήσουν για νοθεία ψήφων στις αντίστοιχες πολιτείες. Στη Νέα Υόρκη υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που ψήφισαν στις εκλογές. Αυτές οι ψήφοι πρέπει να ακυρωθούν από το σύνολο των ψήφων».

Κληθείσα να απαντήσει για το εάν ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει τη στήριξη των υπόλοιπων Ρεπουμπλικάνων σημειώνει ότι «έχει αρκετή υποστήριξη. Πιστεύω ότι μας αξίζει να γίνει επανακαταμέτρηση για να δούμε ποιος θα είναι ο πρόεδρος της Αμερικής».

Σχετικά με την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ, έπειτα από την εκλογή του Τζο Μπάιντεν εξηγεί πως «οι πολίτες είναι διχασμένοι. Εξαιτίας του κορονοϊού πολλές πολιτείες άλλαξαν τους κανόνες και τους νόμους αναφορικά με το πως μπορούν να ψηφίσουν. Πιστεύω ότι είναι ανεύθυνοι που ανακοινώνουν νίκη χωρίς να έχουν καταμετρηθεί όλες οι ψήφοι και κυρίως πιστεύω ότι το περιθώριο είναι πολύ στενό».

Όσον αφορά την προώθηση ελληνικών ζητημάτων στο Κογκρέσο επισημαίνει στο Open TV ότι «στο παρελθόν ζήτησα να υπάρξουν κυρώσεις στην Τουρκία λόγω της τουρκικής επιθετικότητας στη Μεσόγειο, λόγω της συνεχιζόμενης κατοχής στην Κύπρο καθώς και για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί».   

Νικόλ ΜαλλιωτάκηΝτόναλντ ΤραμπΤζο Μπάιντενεκλογές ΗΠΑ