Κόσμος|01.01.2019 19:41

Louis CK: Σάλος με τη σάτιρα σε επιζώντες από μακελειό σε σχολείο

Newsroom

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ ηχητικό υλικό από μία παράσταση του κωμικού Louis CK, στην οποία σατιρίζει τους επιζώντες μαθητές από το μακελειό με πυροβολισμούς στο σχολείο του Πάρκλαντ, της Φλόριντα. 

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις καταγγελίες γυναικών, που κατηγόρησαν τον κωμικό ότι αυνανίστηκε μπροστά τους σε συναντήσεις τους σε ξενοδοχείο. Αφού παραδέχθηκε πώς οι καταγγελίες ήταν αληθινές, συνέχισε την αμφιλεγόμενη σάτιρα κάνοντας χιούμορ με την ακτιβιστική δραστηριότητα των μαθητών που επέζησαν από τους πυροβολισμούς στο σχολείο. Ένα τραγικό περιστατικό που κόστισε τη ζωή 17 ατόμων στη Φλόριντα τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Σε ηχητικό απόσπασμα από την παράσταση, το οποίο κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, ο Louis CK λέει:

«Αυτά τα παιδιά καταθέτουν στο Κογκρέσο. Τι στο διάολο; Τι κάνετε; Είστε νέοι; Θα έπρεπε να είστε τρελοί, θα έπρεπε να είστε σαλταρισμένοι, όχι να φοράτε κοστούμια και να λέτε: " Είμαι εδώ για να πω"... Άντε γαμ... Δεν έχετε ενδιαφέρον απλά επειδή πηγαίνατε σε ένα λύκειο όπου παιδιά πυροβολήθηκαν».

Μάλιστα, την ώρα που ο Louis CK κάνει τα θλιβερά αστεία του, ακούγεται κόσμος να γελάει και να διασκεδάζει με αυτά!

T

Σε άλλο σημείο της παράστασης ο κωμικός λέει, πάλι αναφερόμενος στους μαθητές του σχολείου της Φλόριντα. «Τι σημαίνει πως πρέπει να σε ακούσω; Πώς σε κάνει αυτό ενδιαφέροντα; Δε σε πυροβόλησαν. Έβαλες μπροστά σου κάποιο παχύ παιδί και τώρα πρέπει να σε ακούω να μιλάς»;      

Ο κωμικός ειρωνεύτηκε τους μαθητές που επέζησαν του περιστατικού και έχουν γίνει υπέρμαχοι του περιορισμού της οπλοκατοχής. Θέμα για το οποίο μιλούν συχνά δημοσίως.

Η παράσταση έγινε αντικείμενο κριτικής στα social media

Η παράσταση με την αναφορά στο μακελειό της Φλόριντα έγινε αντικείμενο έντονης κριτικής στα social media.

«Είναι ντροπή να έχει πέσει τόσο χαμηλά ώστε το σχέδιο σου για να επανέλθεις είναι να κάνεις πλάκα με επιζώντες από πυροβολισμούς σε σχολείο επειδή μίλησαν δημόσια», έγραψε ένας από τους επιζώντες στο Twitter.  

O Φρεντ Γκούτενμπεργκ, η κόρη του οποίου σκοτώθηκε στο σχολείο της Φλόριντα, έγραψε: «Όποιος ξέρει τον Louis CK παρακαλώ να του δώσει αυτό το μήνυμα εκ μέρους μου: H κόρη μου σκοτώθηκε από τους πυροβολισμούς. Ο γιος μου ξέφυγε από τις σφαίρες. Εγώ και η σύζυγος μου έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε μέρα την απώλεια μας. Γιατί δεν έρχεσαι από το σπίτι μας να δοκιμάσεις τα νέα, θλιβερά αστεία σου»;   

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζαντ Άπατοου έγραψε στο Twitter: «Είναι πολύ ευκολότερο να γελάς με τους πιο ευάλωτους παρά να κοιτάξεις με ευθύτητα τον πόνο τους και να δείξεις αγάπη και ενδιαφέρον. Ο Louis CK είναι γεμάτος φόβο και πικρία αυτή τη στιγμή. Δεν μπορεί να κοιτάξει σε βάθος».    

ΗΠΑ