Κόσμος|16.11.2020 18:02

Εμβόλιο Johnson & Jonhson: Ξεκινάει η γ' φάση δοκιμών - Χορήγηση σε μία δόση

Newsroom

Την πειραματική δοκιμή του εμβολίου που θα είναι το αντίδοτο στον κορονοϊό ξεκινάει η Johnson & Johnson. Μάλιστα η φαρμακευτική εταιρεία προγραμματίζει τον εμβολιασμό 6.000 εθελοντών στη Μεγάλη Βρετανία.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times αν και η εταιρεία είναι θυγατρική της φαρμακευτικής που εδρεύει στο Νιου Τζέρσεϊ αναμένεται να προχωρήσει την πειραματική χορήγηση του εμβολίου σε 6.000 εθελοντές. Έτσι λοιπόν η Johnson & Jonhson προχωράει στη γ' φάση της έρευνάς της η οποία περιλαμβάνει χορήγηση του εμβολίου σε δύο δόσεις.

Πώς λειτουργεί το εμβόλιο 

Το συγκεκριμένο εμβόλιο χρησιμοποιεί έναν αδενοϊό, έτσι ώστε να μεταφέρει την ανοσοποιητική πρωτεΐνη στο ανθρώπινο σώμα. Πρόκειται για το τρίτο εμβόλιο που μπαίνει στην τελευταία φάση των δοκιμών στη Μεγάλη Βρετανία, μετά την αμερικανική Novavax και εκείνο που αναπτύσσεται σε συνεργασία Astrazeneca και Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής ερευνητής των δοκιμών της Johnson & Johnson στη Μεγάλη Βρετανία, Σαούλ Φάουστ, τόνισε ότι «όλα τα εμβόλια που βρίσκονται υπό δοκιμή λειτουργούν με το να ενεργοποιούν ανοσοποιητική απόκριση στο ίδιο σημείο του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε και το εμβόλιο RNA στα πρώτα ενδιάμεσα αποτελέσματα».

Από την πλευρά της η επικεφαλής της ομάδας για το εμβόλιο στη χώρα Κέιτ Μπίνγκχαμ τόνισε ότι η δοκιμή αποτελεί μέρος μια ευρύτερης προσπάθειας να διασφαλιστεί η πρόσβαση σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο το συντομότερο δυνατό. 

«Πολλά εμβόλια χρειάζονται εδώ στη Μεγάλη Βρετανία και παγκοσμίως, αν θέλουμε να διασφαλίσουμε πως μπορούμε να προσφέρουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο για όλο τον πληθυσμό», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Θα συνεχίσω να προτρέπω τους ανθρώπους να εγγράφονται στις δοκιμές για τα εμβόλια», συμπλήρωσε η Μπινγκχαμ.

εμβόλιοJohnson & JohnsonΚορονοϊός