Κόσμος|16.11.2020 23:21

Τζο Μπάιντεν: Οικονομία και υγεία βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησής του

Γιάννης Χαραμίδης

Σε ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν παρουσίασε τις βασικά στοιχεία της οικονομικής πολιτικής που θα εφαρμόσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις είχαν σήμερα συνάντηση με τους εκπροσώπους κάποιων από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας αλλά και εκπροσώπους των μεγαλύτερων Σωματείων.

Στην ομιλία του μετά το πέρας της συνάντησης ο Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε πως η οικονομία μπορεί να έπεται της υγείας αλλά παραμένει μία από τις μεγαλύτερες προτεραιότητες της Κυβέρνησής του. Σημείωσε πως στόχος είναι η δημιουργία 18,6 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας σε διάστημα 4 ετών και πως το βασικό μήνυμα είναι πως η ομοσπονδιακή οικονομία θα ενισχύσει με σημαντικά κεφάλαια τις 50 πολιτείες της χώρας.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε πως στόχος δεν είναι απλά η δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά καλά αμειβόμενων θέσεων τονίζοντας πως «ήρθε η ώρα στις ΗΠΑ να ανταμειφθεί η εργασία και όχι ο πλούτος». Σημείωσε πως η κρατική επιχορήγηση που θα δοθεί σε εταιρείες όπως και τα μεγάλα συμβόλαια του Αμερικανικού Δημοσίου δεν πρόκειται να περάσουν τα σύνορα της χώρας.

Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε πως σημαντικός αριθμός κεφαλαίων θα διατεθούν στην υγεία η οποία αποδείχθηκε πως έχει δομικά ζητήματα και δεν είναι ίση απέναντι σε όλους τους Αμερικανούς Πολίτες. Στόχος της κυβέρνησης Μπάιντεν είναι η ενίσχυση της Υγείας με 500.000 νέες προσλήψεις. Κεφάλαια θα διατεθούν από την κυβέρνηση και στην Παιδεία με στόχο την πρόσληψη περισσότερων από 1 εκατομμύριο νέων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες.

Τζο ΜπάιντενΠαιδείαΗΠΑ