Κόσμος|17.11.2020 21:58

Φάρμακα στην πόρτα με delivery από την Amazon Pharmacy

Newsroom

Μέσα στην πανδημία του κορονοϊού, η Amazon μεταπηδά από τον χώρο του ηλεκτροκινικού εμπορίου βιβλίων και άλλων ειδών μικροεμπορίου και τεχνολογίας στον χώρο της Υγείας και συγκεκριμένα των online φαρμακείων. Μέσω του Amazon Pharmacy, οι χρήστες στις ΗΠΑ θα μπορούν να παραγγέλνουν μέσω διαδικτύου τα φάρμακά τους και να τα παραλαμβάνουν στην πόρτα τους μέσω courier. 

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που επεξεργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια η εταιρεία και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, τα μεταφορικά για τα μέλη του Amazon Prime θα είναι δωρεάν και ο χρόνος παράδοσης με την ώρα της παραγγελίας θα απέχει δύο ημέρες.  Παραγγελίες φαρμάκων θα μπορούν να κάνουν οι Αμερικανοί που έχουν κλείσει τα 18, ενώ οι πελάτες θα μπορούν να συγκρίνουν τιμές καθώς αγοράζουν φάρμακα από την ιστοσελίδα ή την εφαρμογή της εταιρείας.

Οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν εάν θα πληρώσουν τη συμμετοχή σε συνταγογραφούμενο φάρμακο ή την πληρωμή χωρίς να υπολογίζεται η ασφαλιστική κάλυψη, αλλά με μεγάλη έκπτωση για τα μέλη του κλαμπ προνομίων Prime. Την ίδια στιγμή στο Amazon Pharmacy θα υπάρχει σύστημα επαλήθευσης των συνταγών για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Η είσοδος της Amazon στον χώρο της Υγείας και της αγοράς του φαρμάκου επιτεύχθηκε μετά την εξαγορά από την εταιρεία της PillPack το 2018. Από τότε η εταιρεία σχεδιάζει δυναμικά την είσοδό της στο ηλεκτρονικό εμπόριο φαρμάκων, με την τωρινή να θεωρείται ως την καταλληλότερη στιγμή. Σημειώνεται ότι η Amazon μπορούσε από το 2019 να πωλεί μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Μετά την εξασφάλιση αδειών online πώλησης φαρμάκων από τις εκάστοτε Αμερικανικές Πολιτείες, η online αγορά φαρμάκων κρίνεται ως η ιδανικότερη επιλογή εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει επηρεάσει περισσότερους από 11 εκατ. Αμερικανούς.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο BFMTV, ο κύκλος εργασιών των online φαρμακείων αναμένεται να αυξηθεί σε παγκόσμια κλίμακα κατά 20% έως το 2025, γεγονός που μεταφράζεται σε 131 δισ. δολάρια.

φαρμακείοΗνωμένες Πολιτείεςonline αγορέςηλεκτρονικό εμπόριοAmazon