Κόσμος|18.11.2020 17:06

Κορονοϊός - Ουγγαρία: Παράταση έως τις 8 Φεβρουαρίου για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Newsroom

Μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2021 παρατάθηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του Covid-19 στην Ουγγαρία, όπως ορίζεται με κυβερνητικό διάταγμα που υιοθετήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης 17 Νοεμβρίου.

Οι περιορισμοί, που προβλέπουν μεταξύ άλλων απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00 έως τις 05:00, απαγόρευση συναθροίσεων και τηλεκπαίδευση για τα λύκεια και τα πανεπιστήμια, επρόκειτο να αρθούν στις 11 Δεκεμβρίου, αλλά παρατάθηκαν τουλάχιστον για δύο ακόμη μήνες.

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού παρουσιάζει άνοδο από τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, μόλις στις αρχές Νοεμβρίου η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν αποφάσισε να αυστηροποιήσει τους περιορισμούς, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

Περισσότερα από 4.200 νέα κρούσματα κορονοϊού και 99 θάνατοι καταγράφηκαν καταγράφηκαν μόνο το τελευταίο 24ωρο, σημειώνοντας μικρή μείωση μετά τα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αυτή τη στιγμή σχεδόν 7.500 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 581 σε αναπνευστήρα.

Συνολικά 3.380 άνθρωποι έχουν πεθάνει από Covid-19 στην Ουγγαρία, ο πληθυσμός της οποίας είναι παραπλήσιος της Ελλάδας (περί τα 9,8 εκατ. κάτοικοι)

τηλεκπαίδευσηΟυγγαρίααπαγόρευση κυκλοφορίαςCOVID-19απαγόρευση συναθροίσεωνΚορονοϊός