Κόσμος|20.11.2020 15:17

«Φαρμάκι» Ομπάμα: «Τον Τραμπ θα τον βγάλουν... πεζοναύτες από τον Λευκό Οίκο»

Newsroom

Με εμφανή δόση χιούμορ ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο θα φύγει από τον Λευκό Οίκο, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση του Τζίμι Κίμμελ για το εάν υπάρχουν πολλά σημεία στον Λευκό Οίκο για να κρυφτεί ένας πρόεδρος είπε πως «πιστεύω ότι πάντα έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε τους SEALS να τον ξετρυπώσουν».

Από τη μία ασχολιόμουν με την υπόθεση Μπιν Λάντεν και από την άλλη με τις θεωρίες συνωμοσίας Τραμπ

Να σημειωθεί ότι οι Navy Seals είναι η ομάδα κρούσης των Αμερικανών κομάντο πεζοναυτών. Μάλιστα είχε αναλάβει την αποστολή της εκτέλεσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη αποστολή ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως «ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε να πάρω την απόφαση εάν θα εγκρίνω ή όχι την επέμβαση των SEAL στο Πακιστάν για τη σύλληψη του Μπιν Λάντεν, έπρεπε να ασχολούμαι με τις θεωρίες συνωμοσίας του Τραμπ, ο οποίος διέδιδε ότι δεν ήμουν γνήσιος Αμερικανός. Οπότε φαντάζεστε την κατάσταση που αντιμετώπιζα, σαν να βλέπεις οθόνη χωρισμένη στα δύο: Από τη μία να σχεδιάζουμε αυτή την τεράστια, παρακινδυνευμένη, δύσκολη επιχείρηση, για την οποίαν χρειαζόμασταν όλη τη δύναμη, την τεχνολογία, τις ανθρώπινες ικανότητες και το θάρρος των Αμερικανών στρατιωτών, τις μυστικές πληροφορίες κ.λπ. Και από την άλλη, είχα έναν τύπο να λέει ότι δεν είχα γεννηθεί εκεί όπου είχα γεννηθεί».

«Όλο αυτό σου δίνει μια εικόνα», συνέχισε και σχολίασε «το πόσο αλλόκοτη είναι η σύγχρονη πολιτική». «Αλλά χρειάζεται ο πρόεδρος να μένει συγκεντρωμένος στη δουλειά του, όχι στο τσίρκο. Αυτό το τσίρκο είναι όμως που κυριαρχεί στα ΜΜΕ και εν τέλει αποσυντονίζει τον Λευκό Οίκο», επεσήμανε ακόμη.

Τι έκανε το βράδυ που εκτελέστηκε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν

Πάντως από τη συνέντευξη δεν έλειψαν και οι προσωπικές ερωτήσεις, όπως για παράδειγμα τι έκανε το βράδυ που εκτελέστηκε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. «Το βράδυ που πιάσατε τον Μπιν Λάντεν, εσείς και η Μισέλ κάνατε έρωτα για να το γιορτάσετε;», ήταν η ερώτηση του Τζίμι Κίμμελ. Χωρίς ίχνος αιφνιδιασμού ο κ. Ομπάμα τόνισε πως «υποθέτω ότι η Μισέλ κοιμόταν ήδη όταν γύρισα στο σπίτι. Γιατί, γενικότερα, η αλήθεια είναι ότι εκείνη κοιμόταν βαθιά όταν εγώ τελείωνα τη δουλειά». Ωστόσο η απάντηση του Ομπάμα δεν φαίνεται να άρεσε στον παρουσιαστή, ο οποίος επέμεινε και αστειευόμενος του είπε: «Ελάτε τώρα κύριε Πρόεδρε, δεν χρειάζεται να εφευρίσκετε δικαιολογίες». Όμως ο Μπάρακ Ομπάμα δεν είχε πει την τελευταία του λέξη: «Δεν δικαιολογούμαι. Λυπάμαι», ανέφερε χαρακτηριστικα.

Το «φαρμάκι» Ομπάμα για τον Τραμπ

Στο μεταξύ ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αναφερόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ έσταξε «φαρμάκι». Συγκεκριμένα όταν ο παρουσιάστης τον ρώτησε εάν έγραψε την αυτοβιογραφία του - ξεπερνάει τις 700 σελίδες - με σκοπό να είναι βέβαιος ότι ο Τραμπ δεν θα τη διαβάσει ο κ. Ομπάμα του απάντησε τα εξής: «Από ό,τι ακούω, δεν νομίζω ότι χρειαζόταν να είναι 700 σελίδες για να μην τον διαβάσει».

Στη συνέχεια ο Τζίμι Κίμμελ εξέφρασε το «παράπονό» του στον Μπάρακ Ομπάμα. «Κύριε Πρόεδρε, γιατί μας το κάνατε αυτό; Γιατί φύγατε και μας αφήσατε στον Τραμπ;» τον ρώτησε. Τότε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ χαμογελώντας του είπε πως «ήμουν υποχρεωμένος να συμμορφωθώ με το Σύνταγμα -και με τη διαταγή της Μισέλ. Επειδή όμως το Σύνταγμά μας το βλέπω να τρεκλίζει κάπως τελευταία, νομίζω ότι τελικά η διαταγή της Μισέλ να φύγουμε από τον Λευκό Οίκο ήταν πολύ πιο ισχυρή».

Μπαράκ Ομπάμαεκλογές ΗΠΑΝτόναλντ Τραμπ