Κόσμος|02.01.2019 15:01

Σκάνδαλο στα Ρεκόρ Γκίνες με το γηραιότερο άτομο του κόσμου;

Newsroom

Η Ζαν Καλμάν, γεννήθηκε το 1875 και πέθανε τον Αύγουστο του 1997 στη Γαλλία, σε ηλικία 122 ετών και 164 ημερών. Γράφτηκε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Νέα έρευνα, ωστόσο, αποκαλύπτει πως η Καλμάν ίσως να πλαστογράφησε όχι απλώς την ηλικία της, αλλά όλη της την ταυτότητα.

Ρώσοι ερευνητές υποστηρίζουν πως η γυναίκα που ισχυριζόταν πως είναι η Τζιν Καλμάν ήταν στην πραγματικότητα η 99χρονη κόρη της, Υβόν Καλμάν.

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ResearchGate, οι ερευνητές σημειώνουν πως η αληθινή Τζιν πέθανε το 1934 και η κόρη της χρησιμοποιούσε την ταυτότητά της ώστε η οικογένειά της να αποφύγει τη φορολογία, όπως αναφέρει το Inside Edition.

Μεταξύ των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από τον μαθηματικό Νικολάι Ζακ και τον γεροντολόγο Βαλερί Νοβοσέλοφ είναι μία ταυτότητα της Τζιν από το 1930. Το χρώμα των μαλλιών και το ύψος της είναι διαφορετικά απ΄ ό,τι αυτά που δήλωνε αργότερα στη ζωή της.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του ο Νοβοσέλοφ, η Υβόν υποτίθεται ότι πέθανε σε νεαρή ηλικία. Ο σύζυγός της, όμως, δεν ξαναπαντρεύτηκε ποτέ, παρότι ήταν 42 ετών όταν έμεινε χήρος. «Υπάρχουν πολλές αναφορές πως τα πήγαινε πολύ καλά με την Τζιν (σ.σ. την υποτιθέμενη πεθερά του) και μεγάλωναν μαζί τον γιο που είχε κάνει με την Υβόν».

Οι ερευνητές σημείωσαν, επίσης, πως η Τζιν είχε καταστρέψει τα περισσότερα από τα προσωπικά της έγγραφα.

Ο Ζαν Μαρί Ρομπίν, ο Γάλλος γεροντολόγος ο οποίος βοήθησε στη διαπίστωση της ακριβούς ηλικίας της Τζιν τη δεκαετία του ’90, διέψευσε κατηγορητικά τους ισχυρισμούς κάνοντας λόγο για ανοησίες.

«Οι θεωρίες δεν έχουν κάποια ουσιαστική βάση, ούτε αποδεικτικά στοιχεία», ανέφερε, σύμφωνα με το National Post.

Ο γεροντολόγος εξήγησε πως κατά την εξέταση της Τζιν την είχαν ρωτήσει πράγματα για τα οποία μόνο εκείνη θα μπορούσε να έχει τις απαντήσεις και διερωτήθηκε πώς είναι δυνατό να κρατηθεί ένα τέτοιο μυστικό για περισσότερα από 80 χρόνια.

«Έχετε ιδέα πόσα άτομα θα έπρεπε να πουν ψέματα;», είπε ο Robine και συμπλήρωσε: «Μία μέρα ο Φερνάντ Καλμάν (σ.σ. ο σύζυγος της Τζιν) έβαλε την κόρη του στη θέση της γυναίκας του και δεν μίλησε κανείς; Είναι παράλογο».

Ο μόνος τρόπος για να εξακριβωθεί η αλήθεια είναι να εξεταστούν οι σοροί και των δύο γυναικών.

Αν η θεωρία αποδειχθεί αληθής, το ρεκόρ του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο θα δοθεί στη Σάρα Κάνους, μία Αμερικανίδα που πέθανε το 1999, σε ηλικία 119 ετών. Και εκείνη, λογικά, έλεγε αλήθεια…

γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμοαπάτηΡεκόρ Γκίνες