Κόσμος|24.11.2020 23:01

Ξανά στα ύψη το Bitcoin: Αγγιξε τα 19.000 δολάρια

Newsroom

Την ιστορική επάνοδό του επιβεβαιώνει το διάσημο κρυπτονόμισμα bitcoin, το οποίο σήμερα, ύστερα από 3 χρόνια, πλησίασε την αξία των 19.000 δολαρίων, με το ρεκόρ του να φτάνει κοντά στα 20.000. Συγκεκριμένα, το bitcoin σημείωσε άνοδο 3,2%, φτάνοντας στα 18.598 δολάρια.

Που οφείλεται η αύξηση

Παρά το γεγονός ότι πολλοί μιλούσαν για το «τέλος» του bitcoin, λόγω της σχετικής υποτίμησης του τα προηγούμενα χρόνια (κάτω από 6.000 δολάρια), η ιστορία τους διέψευσε. Η πανδημία οδήγησε τις τράπεζες να προβούν σε άνευ προηγουμένου μέτρα νομισματικής στήριξης, κάτι που προφανώς «άνοιξε τον δρόμο» για την επανεμφάνιση όλων των κρυπτονομισμάτων, με μπροστάρη το bitcoin. «Είναι πιθανόν να δούμε αρκετό χρήμα να εισρέει στις μετοχές κα κρυπτονομίσματα ως αποτέλεσμα της κοπής νέου χρήματος» εκτιμούσε τον προηγούμενο Απρίλιο στο CNBC ο Βιτζέι Αγιάρ της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων Luno. 

Και η εκτίμησή του βγήκε αληθινή. Μόνο τον Νοέμβριο, το bitcoin έχει ενισχυθεί σχεδόν κατά 40%, ενώ η άνοδός του από την αρχή της χρονιάς φτάνει περίπου το 160%. Oσο για το μέλλον: επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις. Συγκεκριμένα, αρκετοί αναλυτές, όπως ο Ραούλ Παλ της Global Macro Investor, δεν αποκλείει «απογείωση» του bitcoin έως και το ένα εκατομμύριο δολάρια μέσα στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια!

κρυπτονομίσματαbitcoin