Κόσμος|24.11.2020 16:34

Κορονοϊός: Μεγάλος κίνδυνος να κολλήσουμε ακόμη και στο σπίτι - Ειδικός προειδοποιεί

Newsroom

Επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης προειδοποιεί για τις συγκεντρώσεις συγγενών και φίλων σε σπίτια, την ώρα, μάλιστα, που το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού είναι σε πλήρη εξέλιξη. Όταν οι άνθρωποι συναντώνται σε σπίτια, ο κίνδυνος να εξαπλωθεί ο κορονοϊός γίνεται ακόμη μεγαλύτερος ακόμη και από εκείνον που αντιμετωπίζουμε όταν είμαστε σε παμπ, αναφέρει χαρακτηριστικά η Lucy Yardley, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Κι αυτό γιατί, όπως επισημαίνει, είναι πολύ πιθανό να χαλαρώσουμε εκεί.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, τόνισε ότι το καθάρισμα στο σπίτι είναι πιθανόν να είναι λιγότερο σχολαστικό σε σχέση με δημόσιους χώρους όπως οι παμπ. «Στην πραγματικότητα, όταν οι άνθρωποι μαζεύονται με άλλους ανθρώπους που γνωρίζουν καλά στο σπίτι τους, πρόκειται για μια ριψοκίνδυνη κατάσταση διότι οι άμυνές τους πέφτουν», αναφέρει η καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ.

«Περνούν πολύ χρόνο μαζί τους και τότε η μόλυνση είναι πιο πιθανό να εξαπλωθεί». Σύμφωνα με τη Lucy Yardley, «αυτό το μήνυμα για τα σπίτια είναι πολύ σημαντικό τώρα που έρχονται Χριστούγεννα και θα μπορεί να μαζευτούμε ακόμα περισσότερο. Εκείνη τη στιγμή οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν στην πραγματικότητα ότι πρέπει να κάνουν πράγματα στο σπίτι τους και ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούν να κάνουν για να είναι όλοι πιο ασφαλείς αν μαζευτούν όλοι μαζί».

συγκεντρώσειςσπίτιΚορονοϊός