Κόσμος|25.11.2020 09:46

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ πηγαίνει στην Πενσυλβάνια - Εξακολουθεί να μην δέχεται την ήττα

Newsroom

Αλλαγή σκυτάλης στις ΗΠΑ καθώς ο Τραμπ «άναψε το πράσινο φως» για τη μετάβαση εξουσιών στον Τζο Μπάιντεν, αλλά όπως μετέδωσε το Open TV κι ο Μιχάλης Ιγνατίου από την Ουάσιγκτον, ο Αμερικανός πρόεδρος θα μεταβεί σήμερα με τους δικηγόρους του στην Πενσυλβάνια, την οποία δεν λέει να... χωνέψει ότι έχασε από τον Δημοκρατικό αντίπαλό του στις εκλογές της 3ης Νοέμβρη. Θέλει να είναι παρών σε διαδικασία που θα γίνει στην πολιτειακή γερουσία κι αφορά στο αποτέλεσμα των εκλογών...

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ωστόσο, χθες Τρίτη ότι έχει αρχίσει η μεταβίβαση της εξουσίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αφού η Διεύθυνση Γενικών Υπηρεσιών (General Services Administration, GSA), ο ομοσπονδιακός φορέας που φροντίζει για την ομαλή παράδοση της εξουσίας από τη μια κυβέρνηση στην άλλη, ενημέρωσε τη Δευτέρα τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν πως μπορεί να αρχίσει η διαδικασία.

«Σήμερα αρχίσαμε τη διαδικασία να δούμε την απόφαση της GSA και θα κάνουμε όλα όσα προβλέπει ο νόμος. Θα το φέρουμε σε πέρας», δήλωσε ο Πομπέο κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ορκιστεί και να αναλάβει την εξουσία την 20ή Ιανουαρίου.

ΠενσυλβάνιαΝτόναλντ ΤραμπΤζο Μπάιντενεκλογές ΗΠΑ