Πακιστάν: Νόμος του κράτους ο χημικός ευνουχισμός για τους βιαστές
Γιάννης ΧαραμίδηςΗ Βουλή του Πακιστάν πέρασε με πλειοψηφία και με την μορφή του κατεπείγοντος νομοσχέδιο με το οποίο πλέον οι βιαστές στην χώρα θα τιμωρούνται με χημικό ευνουχισμό. Αναλυτικότερα, ο Πρωθυπουργός της χώρας Ιμράν Κάν σημείωσε πως η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι επιβεβλημένη καθώς η χώρα γνωρίζει τα τελευταία χρόνια τεράστια αύξηση στα κρούσματα βιασμών.
Στο ίδιο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση του Πακιστάν πέρασε αυστηρότερες ποινές και για την ενδοοικογενειακή βία, στις οποίες περιλαμβάνονται αυστηρότατες ποινές φυλάκισης αλλά και πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων για τα θύματα τα οποία σήμερα φοβούνται να προχωρήσουν σε καταγγελία.
Στο Πακιστάν, σε ετήσια βάση, υπάρχουν τουλάχιστον 1.000 δολοφονίες γυναικών, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τουλάχιστον ένας βιασμός καταγράφεται ανά δέκα λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία στην Βουλή της χώρας έχοντας την αποδοχή και της αντιπολίτευσης.
- Η σιωπή του Φραπέ με τις πλάτες της ΝΔ, το σπάσιμο του αγροτικού μετώπου από τους Κρητικούς αγρότες και τα συγχαρητήρια του ΠΑΣΟΚ στον Πιερρακάκη
- Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη για απάτες με επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ – 14 προσαγωγές για εγκληματική οργάνωση
- Τι σημαίνει η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup
- Ηλιόλουστο σκηνικό πριν την πτώση της θερμοκρασίας: Πότε «χαλάει» ο καιρός - Η πρόγνωση Μαρουσάκη