Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Η στήριξη επιχειρήσεων λόγω κορονοϊού δεν μπορεί να συνεχιστεί
NewsroomΠρος παράταση μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου φαίνεται να οδηγείται το μερικό lockdown στη Γερμανία που τέθηκε σε ισχύ στις αρχές Νοεμβρίου, με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Πέτερ Αλτμάιερ, να διαμηνύει ότι η κρατική οικονομική στήριξη στους πληττόμενους από τον κορονοϊό «δεν μπορεί να συνεχιστεί υπό την τρέχουσα μορφή της απεριόριστα».
«Είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε για απεριόριστο χρόνο με τόσο μεγάλα πακέτα στήριξης, όπως αυτό που διατίθεται για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο κ. Αλτμάιερ σε συνέντευξή του στο Deutschlandfunk και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο μέτρο που προβλέπει αναπλήρωση του τζίρου επιχειρήσεων, οι οποίες παραμένουν αυτή την εποχή κλειστές.
Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι οι επιχειρήσεις που πλήττονται μπορούν να υπολογίζουν ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν κρατική βοήθεια για την κάλυψη των παγίων δαπανών τους έως τον Ιούνιο και εξέφρασε την ελπίδα ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των κρουσμάτων και να καταστήσει εκ νέου εφικτό τον έλεγχο της πανδημίας.
- Το χρίσμα που έδωσε ο Μητσοτάκης στον Πιερρακάκη, η ευεργεσία στους 15 συλληφθέντες του ΟΠΕΚΕΠΕ επί Αυγενάκη και ο Χιλετζάκης που δεν ανανέωσε την κομματική του ιδιότητα
- Σίδνεϊ: Όλα όσα γνωρίζουμε για το μακελειό - Οι δράστες, τα εκρηκτικά και το νεαρότερο θύμα ηλικίας 10 ετών
- Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στο αγροτικό - Ξεκινά κρίσιμη εβδομάδα
- Σοκ στο Χόλιγουντ: Νεκροί ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του - Τους σκότωσε με μαχαίρι ο γιος τους