Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς - Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες
Γιάννης ΧαραμίδηςΈνα αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς στην πόλη Trier στη Γερμανία. Το αυτοκίνητο έπεσε σε πεζόδρομο στο Τριέρ σκοτώνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, 4 πολίτες -μεταξύ των οποίων ένα παιδί ενώ 14 είναι οι τραυματίες. Ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα κίνητρα του δράστη, ο οποίος έχει συλληφθεί, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ωστόσο ο Δήμαρχος της Πόλης Βόλφραμ Λάιμπε έκανε ήδη λόγο για «αμόκ» από την πλευρά του δράστη. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στην τηλεόραση της BILD, το αυτοκίνητο, μάρκας Range Rover είχε αναπτύξει ταχύτητα 70-80 χλμ/ώρα και συνέχισε να επιταχύνει όταν πλησίασε στο πλήθος.
Ο δήμαρχος της πόλης, όπως μετέδωσε το SWR, δήλωσε αρχικά ότι δύο πολίτες είναι νεκροί, ενώ άλλοι δέκα είναι τραυματίες. Την είδηση επιβεβαίωσε και η αστυνομία. «Συνελήφθη ένα άτομο και ένα όχημα κατασχέθηκε. Σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα, δύο άνθρωποι είναι νεκροί. Σύνεχίστε να αποφεύγετε το κέντρο της πόλης», έγραψε η αστυνομία στο αρχικό tweet της.
Ωστόσο, στη συνέχεια μεγάλωσε ο κατάλογος των θυμάτων, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ.
- Τραγωδία δίχως τέλος στην Ηλιούπολη: Πέθανε η 17χρονη μαθήτρια που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ
- Γαλάζια Σημαία 2026: Δεύτερη στον κόσμο η Ελλάδα με 657 βραβευμένα σημεία - Όλη η λίστα
- Φρίκη: Μητέρα κατηγορείται πως δολοφόνησε το 14 μηνών μωρό της για να μην το πάρει η πρόνοια
- Καρκίνος, άνοια και καρδιοπάθειες: Πώς το αλκοόλ δηλητηριάζει τον οργανισμό και τι πρέπει να κάνουμε