Κόσμος|01.12.2020 20:03

Ευρωβουλευτής Ζάγιερ Γιόζεφ: Πήρα μέρος στο πάρτι στο Βέλγιο, δεν έκανα ναρκωτικά

Newsroom

Ο Ούγγρος Ζάγιερ Γιόζεφ, είναι ο ευρωβουλευτής που συμμετείχε σε πάρτι με αλκοόλ και ναρκωτικά την Παρασκευή το απόγευμα στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για ευρωβουλευτή του κόμματος Fidesz, του άκρως συντηρητικού και αντιευρωπαϊστή Βίκτορ Ορμπάν. Ο Ούγγρος ευρωβουλευτής, με δηλώσεις του ζητεί συγγνώμη επειδή παραβίασε τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν έχουν επιβληθεί στην βελγική πρωτεύουσα, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Σε ό,τι αφορά τα νέα που αναφέρθηκαν στον βελγικό Τύπο για ένα ιδιωτικό πάρτι στις Βρυξέλλες την Παρασκευή, ήμουν παρών», παραδέχτηκε ο Ζάγιερ Γιόζεφ. «Αφού η αστυνομία ζήτησε την ταυτότητά μου - καθώς δεν είχα ταυτότητα - δήλωσα ότι ήμουν ευρωβουλευτής. Η αστυνομία συνέχισε τη διαδικασία και τελικά μου έκανε μια επίσημη προφορική προειδοποίηση και με μετέφερε στο σπίτι». 

Ωστόσο, ο ίδιος υποστηρίζει πως ουδέποτε έκανε χρήση ναρκωτικών: «Δεν χρησιμοποίησα ναρκωτικά. Προσφέρθηκα στην αστυνομία να κάνει άμεσο τεστ, αλλά δεν το έκαναν. Σύμφωνα με την αστυνομία, βρήκαν ένα χάπι, αλλά δεν είναι δικό μου, δεν έχω γνώση ποιος και πώς το τοποθέτησε». 

Στη συνέχεια, ο ευρωβουλευτής του κόμματος Fidesz απολογήθηκε για τη συμμετοχή του στο πάρτι εν μέσω κορονοϊού. «Λυπάμαι βαθιά για την παραβίαση των περιορισμών κορονοϊού, ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μου. Είμαι έτοιμος να πληρώσω το πρόστιμο. Με την παραίτησή μου την Κυριακή, κατέληξα στα πολιτικά και προσωπικά συμπεράσματα. Ζητώ συγνώμη στην οικογένειά μου, στους συναδέλφους μου, στους ψηφοφόρους μου. Τους ζητώ να αξιολογήσουν το λάθος μου στο φόντο των 30 ετών αφοσιωμένης και σκληρής δουλειάς. Το λάθος είναι αυστηρά προσωπικό, είμαι ο μόνος που έχω την ευθύνη γι' αυτό. Ζητώ από όλους να μην το επεκτείνουν στην πατρίδα μου ή στην πολιτική μου οικογένεια», καταλήγει ο Ζάγιερ Γιόζεφ.

T

Από την πλευρά του το κόμμα του πρώην Ευρωβουλευτή, αναγνώρισε την παραίτησή του από την Ευρωβουλή ως τη «μόνη σωστή απόφαση»: «Ο Ζάγιερ Γιόζεφ πήρε την σωστή απόφαση όταν παραιτήθηκε από μέλος του Ευρωκοινοβουλίου. Πήρε την μόνη σωστή απόφαση. Αναγνωρίζουμε την απόφασή του, όπως αναγνωρίζουμε και το ότι απολογήθηκε στην οικογένειά του, στην πολιτική του κοινότητα και στους ψηφοφόρους του», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα Fidesz.

Οι Αρχές «διέκοψαν» πάρτι με ναρκωτικά και 25 συμμετέχοντες

Είκοσι πέντε άντρες συμμετείχαν σε πάρτι με αλκοόλ και ναρκωτικά την Παρασκευή το απόγευμα στις Βρυξέλλες, σε απόσταση αναπνοής από το κεντρικό αστυνομικό τμήμα της πρωτεύουσας. Το πάρτι διακόπηκε στη μέση και ίσως να είχε πλάκα, αν δεν είχαν πεθάνει πάνω από 16.000 άνθρωποι στο Βέλγιο και αν δεν συμμετείχε ένας ευρωβουλευτής, ο οποίος μάλιστα επιχείρησε να διαφύγει της σύλληψης.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρώην - πλέον - ευρωβουλευτής ήταν ένας από τους συντάκτες του αμφιλεγόμενου νόμου στη χώρα του το 2010, ο οποίος κατηγορείται για αντι-ομοφυλοφιλική ρητορική και προσέγγιση. Πηγές από το Ευρωκοινοβούλιο αναφέρουν ότι είναι στενός φίλος του Βίκτορ Ορμπάν. 

ναρκωτικάπάρτιΚορονοϊόςευρωβουλευτήςΒέλγιο