Κορονοϊός - Μέρκελ: Παράταση lockdown μέχρι 10 Ιανουαρίου
NewsroomΤην παράταση της ισχύος του μερικού lockdown έως και τις 10 Ιανουαρίου ανακοίνωσε πριν από λίγο η Καγκελάριος Aνγκελα Μέρκελ, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων. «Απέχουμε ακόμη πολύ από τον στόχο», τόνισε, ενώ δήλωσε ότι οι πρώτες εγκρίσεις εμβολίων από την ΕΕ αναμένονται στο τέλος Δεκεμβρίου.
«Κατά βάση, η κατάσταση παραμένει ως έχει», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα χαλάρωσης των περιορισμών καθώς «απέχουμε ακόμη πολύ από τον στόχο των 50 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε μία εβδομάδα».
Η κυβέρνηση στην Γερμανία έχει ήδη ανακοινώσει περιορισμένη χαλάρωση των μέτρων που αφορούν τις κοινωνικές επαφές των πολιτών, για την περίοδο από 20 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου. Οι επιχειρήσεις εστίασης, τα θεάματα και τα γυμναστήρια θα παραμείνουν ωστόσο κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου στις 4 Ιανουαρίου.
Υπέρ των αυστηρών περιορισμών τάχθηκε και ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ: «Πρέπει να σκεφτούμε, καλύτερα να είμαστε συνεπείς για λίγο, παρά ημι-συνεπείς για πολύ», είπε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης.
- Οι τρεις γαλάζιοι πόλοι που συγκρούονται για τους αγρότες, η σύσκεψη υπό το Μητσοτάκη για να πάψει η κωλυσιεργία και οι φωνές στη σύσκεψη Τσιάρα και βουλευτών
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ώρα των απαντήσεων για τον «Φραπέ» – Στην Εξεταστική ο Γιώργος Ξυλούρης
- Οι δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο νέου κόμματος Τσίπρα: Η «Ιθάκη» ως σημείο καμπής σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό
- Αναγκαστικό restart στο μετρό της Αθήνας: Νέοι συρμοί, αναβαθμίσεις και... καθυστερήσεις