Κόσμος|04.12.2020 21:21

Κορονοϊός - Βρετανία: Στο Open oι Έλληνες γιατροί που θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο

Newsroom

Για τον μαζικό εμβολιασμό για την αντιμετώπιση του κορονοϊού που αρχίζει σε λίγα 24ωρα στη Βρετανία, μίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV τρεις Έλληνες γιατροί που εργάζονται σε νοσοκομεία της χώρας και θα είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν.

Όπως εξηγούν οι Έλληνες γιατροί, που θα κάνουν άμεσα το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και της BioNtech, ήδη έχουν ξεκινήσει να εκπαιδεύονται για τη διαδικασία των εμβολιασμών, ενώ σημειώνουν πως έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στη διαδικασία  που αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα «για να μπορέσουμε να ανασάνουμε».

Ο Μανώλης Κατσαναβέκης είναι ένας από τους χιλιάδες γιατρούς που δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη ενάντια στον κορονοϊό, στο νοσοκομείο Chesterfield Royals. «Το εμβόλιο θα έρθει στο νοσοκομείο απ’ ότι μας έχουν πει μέσα στις επόμενες 10 ημέρες με δύο εβδομάδες και το πλάνο είναι να γίνει μαζικός εμβολιασμός του προσωπικού σε κάποιον ειδικά διαμορφωμένο χώρο» σημειώνει ο ίδιος στο Open.

Από την πλευρά του, ο αναισθησιολόγος Γιώργος Σακελλίων, που εργάζεται στο Colchester General Hospital δηλώνει πως οι συνάδελφοί του έχουν εκπαιδευτεί για να κάνουν τον εμβολιασμό, καθώς η διαδικασία διαφέρει από τη συνηθισμένη. «Το εμβόλιο δεν έρχεται έτοιμο σε μια αμπούλα να το βάλεις και να το κάνεις μόνος σου. Ακριβώς επειδή έχει αυτή τη διαδικασία με τη χαμηλή θερμοκρασία, θέλει μια προσοχή στον τρόπο που παρασκευάζεται», ξεκαθαρίζει ο κ. Σακελλίων.

Ο σχεδιασμός είναι έτοιμος και περιλαμβάνει ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν οι πολίτες εντός του νοσοκομείου. «Έχουν όλοι κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου και η πορεία μέσα στο ιατρείο να είναι μονόδρομη, ούτως ώστε  να μην υπάρχει διασταύρωση μεταξύ των περιστατικών», αναφέρει ο καρδιολόγος, Γιώργος Ξυνόπουλος.

Οι 3 γιατροί, που μίλησαν στο «Ανοιχτό Κανάλι» ξεκαθαρίζουν πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός μέχρι να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. «Είναι σαν λύτρωση αλλά δεν θεωρώ ότι φτάνει μόνο το εμβόλιο. θα πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα προστασίας», υπογραμμίζει ο κ. Κατσανεβάκης

Παρόλο, που οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Μεγάλη Βρετανία αναμένεται να ξεκινήσει στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, η αντίδραση των πολιτών δεν είναι ενιαία. Μια μερίδα των πολιτων πιστεύει πως το εμβόλιο είναι η λύση ενώ πολλοί κάτοικοι της Βρετανίας το αμφισβητούν.

εμβόλιοΚορονοϊόςγιατροί