Κόσμος|03.01.2019 18:20

Κίτρινα Γιλέκα: Συνελήφθη ο «αρχηγός» του κινήματος (pics)

Newsroom

Συνέλαβαν στο Παρίσι τον ηγέτη του κινήματος «Κίτρινα Γιλέκα», Eric Drouet, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ. 

Ο Eric Drouet, που είναι οδηγός φορτηγού, σύμφωνα με τα γαλλικά ειδησεογραφικά Μέσα, κατηγορείται για «σύσταση οργανισμού χωρίς πρότερη ενημέρωση» για εκδήλωση που έγινε στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, όπως ισχυρίζονται Γάλλοι εισαγγελείς.

Η σύλληψη του έγινε κοντά στα Ηλύσια Πεδία, όπου μικρή ομάδα ακτιβιστών είχε συγκεντρωθεί μετά από δική του πρωτοβουλία. Τον προηγούμενο μήνα οι γαλλικές Αρχές τον είχαν ξανασυλλάβει, για μη εξουσιοδοτημένη οπλοφορία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Ο ίδιος είχε μαζί του ένα γκλομπ.

Στη σύλληψη του αρχηγού των «Κίτρινων Γιλέκων» αναφέρθηκαν μέσω του λογαριασμού τους στο Twitter τόσο η Μαρίν Λεπέν όσο και Ζαν Λικ Μελανσόν.

«Η συστηματική παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων των αντιπάλων του σκιαγραφούν ένα τρομερά ανησυχητικό πρόσωπο του Εμανουέλ Μακρόν» ανέφερε η επικεφαλής του ακροδεξιού «Εθνικού Συναγερμού» (RN).

T

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Ανυπότακτης Γαλλίας» (LFI) Ζαν-Λικ Μελανσόν έγραψε τα εξής: «Και πάλι συνελήφθη ο Ερίκ Ντρουέ. Γιατί; Κατάχρηση εξουσίας. Μια πολιτική Αστυνομία στοχοθετεί και παρενοχλεί πλέον τους οργανωτές του κινήματος των κίτρινων γιλέκων»

T
σύλληψηΠαρίσικίτρινα γιλέκα