Κόσμος|15.12.2020 12:52

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τις 300.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ από την έναρξη της πανδημίας

Newsroom

Πάνω από 300.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της Covid-19 από την αρχή της πανδημίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, κατά την ημέρα της έναρξης του μαζικού προγράμματος εμβολιασμού στην χώρα.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του νέου κορονοϊού παγκοσμίως, ξεπερνώντας συχνά τις 200.000 ημερήσιες μολύνσεις και τις 2.500 ή ακόμα και 3.000 θανάτους την ημέρα.

Νταλίκες φορτωμένες με κοντέινερ μεγέθους βαλίτσας, που περιέχουν το εμβόλιο κατά της Covid-19,  αναχώρησαν την Κυριακή το πρωί από την εγκατάσταση παραγωγής της Pfizer Inc στο Καλαμαζού του Μίσιγκαν - αρχίζοντας τη μεγαλύτερη και πιο πολύπλοκη επιχείρηση διανομής εμβολίου που έχει γίνει ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου μαίνεται ο κορονοϊός.

Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν αργά το βράδυ της Παρασκευής για χρήση το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech και η ομοσπονδιακή δικαστική αστυνομία (US Marshals Service) θα συνοδεύσει κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας τα φορτία από το εργοστάσιο μέχρι τον τελικό προορισμό τους. 

ΚορονοϊόςΗΠΑπανδημία