Κόσμος|18.12.2020 23:39

Εμβόλιο - Κορονοϊός: Τουλάχιστον 1,1 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί

Newsroom

Μια παγκόσμια επιχείρηση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού εξελίσσεται παγκοσμίως. Το Bloomberg δημιούργησε μια εφαρμογή με την οποία μετρά πόσοι άνθρωποι κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Οι μισές από αυτές τις δόσεις διανεμήθηκαν αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης. Οι άλλες μισές είναι αποθηκευμένες και σε τρεις εβδομάδες από τώρα θα χορηγηθεί η δεύτερη δόση του εμβολίου.

Παγκόσμια προσπάθεια να ανασχεθεί η πανδημία

Ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ανάμεσα στις χώρες που ενέκριναν το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer - BioNTech. Τη Δευτέρα έρχεται η σειρά της Ευρωπαϊκής Ενωσης να το εγκρίνει. Σήμερα εγκρίθηκε το εμβόλιο της Moderna από τις ΗΠΑ. Και τα δυο αυτά εμβόλια έχουν αποτελεσματικότητα 95%.

Επίσης, η Κίνα και η Ρωσία ενέκριναν τα δικά τους εμβόλια από το καλοκαίρι. Από τότε έχουν εμβολιάσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Το Bloomberg παρακολουθεί την εξέλιξη 9 από τα πιο υποσχόμενα εμβόλια που είναι αυτή την ώρα σε κλινικές δοκιμές. Ήδη πέντε έχουν εγκριθεί σε περιορισμένες ποσότητες σε τουλάχιστον έξι χώρες. Δεν είναι βέβαιο ότι όλα τα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά.

εμβόλιοΡωσίαBloombergΗΠΑΚορονοϊόςΚίνα