Κόσμος|04.01.2019 18:34

Στο στόχαστρο Τούρκων εθνικιστών δήμαρχος για αφίσα στα ελληνικά

Newsroom

Στο στόχαστρό τους έβαλαν εθνικιστές τον δήμαρχο της Αδριανούπολης Ρετσέπ Γκουρκάν. Κι αυτό γιατί ο ίδιος αποφάσισε να γεμίσει αφίσες την πόλη με ευχές για τη νέα χρονιά σε διάφορες γλώσσες αλλά και στα ελληνικά. 

Ο Ρετσέπ Γκουρκάν απευθύνθηκε στους εκατοντάδες επισκέπτες, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την πτώση της τουρκικής λίρας φθάνουν στην Αδριανούπολη για ψώνια. Στην αφίσα με τα ελληνικά έχει χρησιμοποιηθεί το ελληνικό όνομα της πόλης, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος της πόλης να βρεθεί στο στόχαστρο των εθνικιστών.

«Ναι, είναι μία ευγενική χειρονομία, αλλά στη βουλγαρική αφίσα το όνομα της πόλης μας είναι Εντίρνε ενώ στα ελληνικά είναι Αδριανούπολη. Κύριε δήμαρχε, αυτή δεν είναι μία βυζαντινή πόλη. Υπήρξε πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για 88 χρόνια...», δήλωσε στο πρακτορείο «Anadolu» ο πρόεδρος μίας Ένωσης Νεολαίας.

Ο ίδιος ο δήμαρχος μέχρι τώρα δεν έχει απαντήσει στους επικριτές του και οι αφίσες παραμένουν στην θέση τους, όπως επίσης και οι τιμοκατάλογοι στα ελληνικά και τα βουλγαρικά, τους οποίους έχουν επιστρατεύσει οι καταστηματάρχες της πόλης για να διευκολύνουν τους τουρίστες.

ελληνικάΡετσέπ Γκουρκάνδήμαρχος Αδριανούπολης