Κορονοϊός: Πάνω από 500.000 άνθρωποι έχουν ήδη εμβολιαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο
NewsroomΟ Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά της Covid-19 στη χώρα.
«Σήμερα μπορώ να ανακοινώσω ότι μισό εκατομμύριο άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πλέον λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου», δήλωσε ο Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που άρχισε να διανέμει το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech. Παράλληλα ο Τζόνσον ανέφερε πως μετά τη συνομιλία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο, ο Εμανουέλ Μακρόν έδειξε πρόθυμος να επιλυθούν εντός των επόμενων ωρών τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα σύνορα των δύο χωρών.
«Είχα μια εξαιρετική συνομιλία με τον Γάλλο πρόεδρο: τόνισε ότι είναι πρόθυμος να βρούμε λύση μέσα στις επόμενες λίγες ώρες αν μπορούμε», δήλωσε ο Τζόνσον. «Οι ομάδες μας θα εργαστούν πάνω σε αυτό πυρετωδώς και αν μπορούμε να καταλήξουμε σε λύση, αυτό θα ήταν εξαιρετικό, αλλά θα το κάνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε».
- Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε
- Πήγε ανυποψίαστος στο ΑΤ για καταγγελία και βρέθηκε κρατούμενος για τα μπλόκα - Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης
- Νέο τελεσίγραφο Τραμπ σε Ζελένσκι: Του έδωσε προθεσμία λίγων ημερών - «Απάντα στην πρόταση για ειρήνη»
- «Μου φώναζε "χτύπα με ρε"»: Οι πρώτες δηλώσεις του οδηγού λεωφορείου που ξυλοκοπήθηκε στο Ζωγράφου