Κορονοϊός - Γαλλία: «Πράσινο φως» για το εμβόλιο Pfizer - Στις 27 του μήνα οι πρώτοι εμβολιασμοί
NewsroomΤο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που ανέπτυξαν οι Pfizer και BioNTech «μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άτομα 16 ετών και άνω», «λόγω της αποτελεσματικότητάς του και του ικανοποιητικού προφίλ ανεκτικότητάς του», όπως ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια αρχή Υγείας (HAS) της Γαλλίας. Η γνωμοδότηση της υγειονομικής αρχής αποτελεί το τελευταίο ρυθμιστικό στάδιο πριν από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού στη Γαλλία την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου.
«Επιβεβαιώνουμε ότι αυτό το πρώτο εμβόλιο έχει θέση στην εμβολιαστική στρατηγική, σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητά του όσο και το προφίλ ανεκτικότητάς του, το οποίο είναι εξαιρετική είδηση», δήλωσε η πρόεδρος της HAS Ντομινίκ Λε Γκουλουντέκ σε διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται για μια πρωτοφανούς κλίμακας εκστρατεία εμβολιασμού ύστερα από την έγκριση του εμβολίου από τις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές.
- «Βράζει» η Γαλλία: Συγκρούσεις, δακρυγόνα σε Παρίσι-Λυών και εισβολή στο δημαρχείο της Μασσαλίας
- Ντίτερς: Η Γκίλφοϊλ θα θεωρείται πλέον διεθνής εγκληματίας, προδότρια του αμερικανικού λαού και της Ελλάδας
- «Σείεται» από τις διαδηλώσεις η Αλβανία: Σκηνές χάους στα Τίρανα - Πάνω από 1.000 συλλήψεις, πλαστικές σφαίρες, μολότοφ, δακρυγόνα και λεηλασίες
- Κινηματογραφική διάρρηξη στην Εύβοια: Έκαναν «κομμάτια» κοσμηματοπωλείο με μπουλντόζα - Βίντεο ντοκουμέντο