Κόσμος|25.12.2020 17:29

Ρωσία: Υποχρεωτική καραντίνα 14 ημέρων για όσους έρχονται από την Μεγάλη Βρετανία

Newsroom

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι οι άνθρωποι που φτάνουν από τη Βρετανία θα πρέπει να εισέρχονται σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες.

Αυτό αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ifax, που επικαλείται την αρμόδια αρχή δημόσιας υγείας. Η Ρωσία είχε ανακοινώσει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι ήταν ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αναστολή των πτήσεων από και προς τη Βρετανία για μία εβδομάδα από την Τρίτη, εξαιτίας του εντοπισμού ενός νέου στελέχους του κορoνοϊού στη Βρετανία.

Ο νέος μεταλλαγμένος κορονοϊός του Κεντ είναι 56% πιο μολυσματικός από τον προηγούμενο σύμφωνα με τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής «SAGE» που συμβουλεύουν την βρετανική κυβέρνηση και πιθανότατα θα προκαλέσει περισσότερους θανάτους στην Αγγλία το επόμενο έτος από τους σχεδόν 70.000 που καταγράφηκαν το 2020, ακόμη και αν επιβληθεί εθνικό lockdown.

Τα κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στο Λονδίνο, την ανατολική και νοτιοανατολική Αγγλία, ωστόσο, ο ιός εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές. Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από 500.000 Βρετανοί έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid- 19 με το εμβόλιο των Pfizer και BionTech.

ΚορονοϊόςκαραντίναΜεγάλη ΒρετανίαμετάλλαξηΡωσία