Κόσμος|26.12.2020 15:39

Κορονοϊός: Πότε αναμένονται στην ΕΕ τα εμβόλια των υπόλοιπων εταιρειών

Newsroom

Από τα Χριστούγεννα έχει αρχίσει η άφιξη του εμβολίου των Pfizer και BioNTech για τον κορονοϊό στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαδικασία που συνεχίζεται και σήμερα. Ωστόσο, καθώς οι ανάγκες για τα κράτη μέλη είναι αυξημένες, το ερώτημα που απασχολεί τώρα τις χώρες της ΕΕ είναι το πότε θα φτάσουν τα εμβόλια και των υπόλοιπων εταιρειών

Όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια του ethnos.gr και του OPEN TV στις Βρυξέλλες, Μαρία Ψαρά, στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του «Ανοιχτού Καναλιού», ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει ήδη ανακοινώσει ότι στις 6 Ιανουαρίου θα δώσει έγκριση για το εμβόλιο της Moderna. Σύμφωνα με την Επίτροπο Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, στη σειρά για έγκριση βρίσκονται ακόμη δύο εμβόλια, της AstraZeneca και της Johnson & Johnson. Στην αρχή, σύμφωνα με την Επίτροπο, οι δόσεις θα είναι περιορισμένες, όμως θα αυξηθούν περιοδικά, μέχρι το καλοκαίρι. 

Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι το εμβόλιο της AstraZeneca, δηλαδή της Οξφόρδης, αναμένεται να λάβει έγκριση στα μέσα Ιανουαρίου, λίγο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Παράλληλα, η πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε σήμερα ότι όλα τα εμβόλια θα διατεθούν ταυτόχρονα στις χώρες της ΕΕ, ως δείγμα αλληλεγγύης και ενότητας. 

Ευρωπαϊκή ΈνωσηεμβόλιοBiontechΚορονοϊόςPFIZER