Κόσμος|31.12.2020 18:52

Samuel Little: Πέθανε ο πιο αιμοσταγής serial killer των ΗΠΑ - Η ιστορία του σοκάρει

Newsroom

Ο Samuel Little, ο πιο αιμοσταγής serial killer στην αμερικανική ιστορία, πέθανε σε ηλικία 80 ετών, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι Αρχές της Καλιφόρνια την Τετάρτη. Ο Little είχε καταδικαστεί σε τρεις φορές ισόβια χωρίς τη δυνατότητα αναστολής της ποινής από την κομητεία του Λος Άντζελες για τους θανάτους τριών γυναικών που σημειώθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Ωστόσο έχουν διαλευκανθεί 50 δολοφονίες, ενώ ο ίδιος ο Samuel Little υποστήριζε ότι έχει διαπράξει τουλάχιστον 93 φόνους από τη δεκαετία του '70. Πρόκειται για τον χειρότερο serial killer -δράστη ανθρωποκτονιών κατά συρροή - στην ιστορία της χώρας. 

Διαβάστε ακόμα: Serial Killers της διπλανής πόρτας - Οι 9 χειρότεροι δολοφόνοι του κόσμου 

Ο Samuel Little κηρύχθηκε νεκρός την Τετάρτη σε ένα νοσοκομείο εκτός φυλακών, ενώ η αιτία θανάτου θα καθοριστεί από το Γραφείο Ιατρικών Εξεταστών του Λος Άντζελες.

Samuel Little - Ο δολοφόνος που «ζωγράφισε» τα θύματά του

Ο 78χρονος τότε Σάμιουελ Λιτλ ομολόγησε τον Νοέμβριο 2018 τον φόνο 90 ανθρώπων από το 1970 ως το 2005. Ο πρώην πυγμάχος συνελήφθη το 2012. Τα θύματά του ήταν κυρίως τοξικομανείς και ιερόδουλες και πολλά δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ. Τον Φεβρουάριο 2019 το FBI έδωσε στη δημοσιότητα 16 σκίτσα τα οποία είχε κάνει ο ίδιος σε μια προσπάθεια να αναγνωριστούν κάποια από τα θύματά του. 

Διαβάστε ακόμα: Samuel Little: Ο χειρότερος serial killer των ΗΠΑ- Σκότωσε τουλάχιστον 50, ομολογεί 93

Ο Λιτλ στόχευε ευάλωτες γυναίκες που συχνά εμπλέκονταν σε πορνεία ή ήταν εθισμένες στα ναρκωτικά, έγραψε σε άρθρο της η Κριστίνα Παλατσόλο, αναλύτρια εγκλημάτων του FBI. Η Παλατσόλο και η Άντζελα Γουίλιαμσον, ανώτερος σύμβουλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που μίλησαν με τον Λιτλ, είπαν ότι θυμόταν με μεγάλες λεπτομέρειες τις δολοφονίες.

«Για χρόνια, ο Σάμιουελ Λιτλ πίστευε ότι δεν θα τον έπιαναν, διότι νόμιζε πως τα θύματά του δεν μέτραγαν για κανέναν», εξήγησε η Κρίστι Παλάτσολο, αναλύτρια του FBI.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία θεωρεί πως όλες οι ομολογίες του Λιτλ είναι αξιόπιστες και δημιούργησε έναν ειδικό ιστότοπο στον οποίο μπορεί κανείς να τις δει βιντεοσκοπημένες μαζί με σκίτσα των θυμάτων που δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί.

«Πολλοί από αυτούς τους θανάτους θεωρήθηκαν αρχικά πως οφείλονταν σε υπερβολική δόση, σε ατυχήματα, ή σε αδιευκρίνιστα αίτια. Πολλά πτώματα δεν βρέθηκαν ποτέ», διευκρινίζει το FBI στον ιστότοπό του.

Ο αφροαμερικανός πρώην πυγμάχος, γνωστός επίσης με το όνομα Σάμιουελ ΜακΝτάουελ, συνελήφθη για πρώτη φορά το 2012, σε κέντρο αστέγων στο Κεντάκι. Εκδόθηκε στην Καλιφόρνια στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείτο για μια υπόθεση ναρκωτικών.

Αφού μετήχθη στην Καλιφόρνια, δείγματα του γενετικού υλικού του επέτρεψαν στις αρχές να τον συνδέσουν με τρεις υποθέσεις που παρέμεναν αδιαλεύκαντες -  τις λεγόμενες cold cases - με αποτέλεσμα να προσαχθεί σε δίκη και να καταδικαστεί το 2014 για τις δολοφονίες τριών γυναικών στο Λος Άντζελες μεταξύ του 1987 και του 1989. Και οι τρεις τους υπέστησαν ξυλοδαρμό και κατόπιν στραγγαλίστηκαν.

ΗΠΑδολοφόνοςSamuel Littleserial killerθάνατος