Αυστραλία: Η κυβέρνηση άλλαξε μια λέξη στον εθνικό ύμνο για να αναγνωρίσει τους Αβορίγινες
NewsroomΗ κυβέρνηση της Αυστραλίας άλλαξε σήμερα μία λέξη στους στίχους του εθνικού ύμνου της χώρας, ώστε να αναγνωρίσει τον ρόλο, τον πολιτισμό και την ιστορία των ιθαγενών λαών.
Ο δεύτερος στίχος του ύμνου «Advance Australia Fair» («Προχώρα όμορφη Αυστραλία»), που μέχρι σήμερα ήταν «είμαστε νέοι και ελεύθεροι», αντικαταστάθηκε από τη φράση «είμαστε ενωμένοι και ελεύθεροι», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.
«Η Αυστραλία, ως σύγχρονο έθνος, είναι σχετικά νέα, όμως η ιστορία της χώρας μας είναι πανάρχαια, όπως είναι οι ιστορίες των Πρώτων Εθνών, τις οποίες αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε», γράφει ο πρωθυπουργός σε άρθρο του στην εφημερίδα The Age. Η αλλαγή αυτή «δεν αφαιρεί τίποτα, αλλά πιστεύω ότι πραγματικά προσθέτει» στο νόημα των στίχων, τόνισε.
Αυτή η μικρή αλλαγή στους στίχους, ώστε να αναγνωριστεί η ιστορία των Αβοριγίνων της Αυστραλίας, είχε προαναγγελθεί, όμως ο συντηρητικός πρωθυπουργός την ανακοίνωσε επίσημα αργά το βράδυ, λίγες ώρες πριν από τον ερχομό της Πρωτοχρονιάς.
- Δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Καρέ-καρέ οι κινήσεις του δράστη - Τα 3 στοιχεία που αναζητούν οι Αρχές
- «Σάκοι του μποξ» οι εργαζόμενοι που «πληρώνουν» τις βλάβες σε συρμούς του μετρό - Επίθεση σε ηλεκτροδηγό
- Απάτη-μαμούθ σε βάρος εφοπλίστριας: Της άρπαξαν κοσμήματα εκατομμυρίων και μετάλλια από τον βασιλιά Κάρολο
- «Νομίζω ότι τον σκότωσα»: Συνταξιούχος κατέγραψε κατά λάθος τη δολοφονία γείτονά του - Καταδικάστηκε σε ισόβια