Κόσμος|03.01.2021 16:50

Κορονοϊός - Ιταλία: Έρχεται lockdown τα Σαββατοκύριακα μέχρι και τον Φεβρουάριο

Newsroom

Lockdown σε ολόκληρη τη χώρα τα Σαββατοκύριακα προτίθεται να αποφασίσει η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε στην Ιταλία μέχρι και τον Φεβρουάριο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica. Αυτό σημαίνει, όπως σημειώνει η εφημερίδα, ότι από την Παρασκευή το βράδυ μέχρι την Δευτέρα το πρωί, για τουλάχιστον άλλες τέσσερις εβδομάδες θα παραμένουν κλειστά σχεδόν όλα τα καταστήματα (εκτός από εκείνα με τρόφιμα, κομμωτήρια, όσα πωλούν παιχνίδια και φαρμακεία) και ότι τα καφέ- μπαρ και τα εστιατόρια θα μπορούν να λειτουργούν μόνο με take away και κατ΄οίκον παράδοση. 

Στην απόφαση αυτή καταλήγει η κυβέρνηση στην Ιταλία καθώς, σύμφωνα με τον Τύπο, καταγράφεται αύξηση του ποσοστού θετικών διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό, που το Σάββατο Ιανουαρίου άγγιξε το 17,6%, και στην πρόβλεψη των επιστημόνων ότι είναι πολύ πιθανό οι μολύνσεις να συνεχίσουν να αυξάνονται για άλλες δέκα ημέρες. Oσο για τους περιορισμούς που ίσχυσαν κατά τις γιορτές, αναμένεται να διαπιστωθεί κατά πόσο θα βοηθήσουν στην μείωση των κρουσμάτων.

Πολλά θα εξαρτηθούν και από τις οικογενειακές συναντήσεις και κατά πόσο τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας κατά την εορταστική περίοδο. Είναι πολύ πιθανό, παράλληλα, σε 6 περιφέρεις της χώρας σε σύνολο 20 (Καλαβρία, Βένετο, και στις ευρύτερες περιοχές της Μπολόνια, της Ανκόνα, της Γένοβας και της Τεργέστης), να διατηρηθούν από την ερχόμενη Πέμπτη οι περιορισμοί κατά την διάρκεια της εβδομάδας. Πρόκειται για την απαγόρευση εξόδου από τον δήμο μόνιμης διαμονής και την λειτουργία καφέ και εστιατορίων μόνο με take away, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων για τον κορονοϊό στην Ιταλία.

lockdownΚορονοϊόςΤζουζέπε Κόντε